Főoldal > EGÉSZSÉG > Mégis káros az élelmiszer-csomagolás

Mégis káros az élelmiszer-csomagolás

betegségcsomagolásegészségélelmiszerételveszélyes
0

Írta:

Becsléseik szerint majdnem olyan ártalmasok, mint a légszennyezettség – adta hírül a American Livewire.

Becsléseik szerint majdnem olyan ártalmasok, mint a légszennyezettség – adta hírül a American Livewire.

Az élelmiszer-csomagolásokban található vegyi anyagok egészségre való hatásának vizsgálata eddig nem kapott túl nagy figyelmet. A szakemberek szerint a fő probléma, hogy gyakran olyan mérgező vegyi anyagokat használnak ezek készítéséhez, mint a formaldehid, amely potenciális egészségügyi problémákat jelenthet.

Mivel egyre több olyan élelmiszer van, amit csomagolnak, így a veszélynek mindenki ki van téve. Ráadásul a csomagolásról bár viszonylag kis mennyiségben, de átkerülhetnek magára az ételre is. Ezért a tudósok sürgetik a hiányos információk lakosság körében történő elterjesztését, valamint a csomagolások káros vegyi anyag tartalmának csökkentését.

A cikk szerint ugyanakkor annak ellenére, hogy a szerzők felhívják a figyelmet a csomagolóanyagok veszélyeire, nehéz lesz az azoknak való kitettség és bármilyen súlyos betegség között kapcsolatot találni, lévén hogy szinte mindenki érintkezik azokkal.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

cukoregészség

Ezeket a gyümölcsöket edd nyáron, ha nem szeretnél sok cukrot bevinni – szakértő segít!

Írta:
0

A nyár a gyümölcsök évszaka: pirosló cseresznyék, illatos barackok, hűsítő dinnyék – nehéz nekik ellenállni. Mégis sokan aggódnak amiatt, hogy a gyümölcsök természetes cukortartalma miatt túlzásba viszik a fogyasztásukat. Jó hír, hogy nem kell teljesen lemondanod a finom falatokról, csak tudatosan kell választanod – árulta el Ipsits Anita, mentes élelmiszergyártócég-tulajdonos.