Főoldal > EGÉSZSÉG > Csodaolaj, ami véd a ráktól és megöli a baktériumokat

Csodaolaj, ami véd a ráktól és megöli a baktériumokat

baktériumgyógynövényoregánóoregánóolajrák
0

Írta:

Ez a gyógynövény-olaj megöl 25 féle baktériumot, megvéd a ráktól és még számos remek hatása van!

Az oregánóolajjal kapcsolatos pozitívumok már elég rég óta foglalkoztatják a kutatók és az egészségtudatos fogyasztók fantáziáját. Vizsgálatok során az 54 növényi olaj közül egyedül az oregánóolaj hatott pozitívan a candida, kólibaktérium és szalmonella ellen.

Az oregánó mediterrán növény, emellett pedig az egyik legismertebb gyógy- és fűszernövény a földön. Az olajat desztillációval nyerik ki a vad oregánóból, megőrizve annak minden jótékony, gyógyító hatását.

A friss tanulmányok azt mutatják, hogy az olajban található a karvalol és fenol a veszélyes mikroorganizmusokat deaktiválja és pozitívan hat az emésztésre. De ezen kívül még számos pozitív hatása van ennek az olajnak.

Gyulladáscsökkentésből jeles

Rendkívül hatékonyan kezeli a vastagbél, a máj és az emésztőrendszer gyulladásos megbetegedéseit, olyannyira, hogy idővel akár a gyógyszert is felválthatja. Ez nagyon jó hír azoknak, akik candidától vagy bármilyen gombás fertőzéstől szenvednek, egy tanulmány szerint ugyanis a betegek 77%-a oregánóolaj alkalmazása mellett hat hét alatt leküzdötte a candidát.

Antibakteriális hatású

A karvalol az oregánóolaj legértékesebb gyógyhatású összetevője. Rendkívül erős antibakteriális anyag, melyet már kutatások is igazolnak, 25 különböző baktériumra van hatással. Nem csak a bacik, de a kórokozók is bajban vannak, ha oregánóolajjal kerülnek szembe, így a bél, a húgyutak, és a bőr fertőzéseit is kezeli, de tífusz, kolera, fekélyek ellen is hatásos. A baktériumölő hatás miatt véd az influenza és megfázás ellen is.

Erős gombaölő

Igen agresszív gombaölő hatása van, így az oregánóolaj megakadályozza perzisztens fertőzések (gyorsan szaporodó fertőzés) kialakulását, amilyen a candida-fertőzés és a körömgomba is. A körmöd kenegetésén túl akár a fertőzéses korpásodásodon is tud segíteni, csak hajmosáskor masszírozz be pár cseppet.

Segít a rákos megbetegedések elkerülésében

Az oregánóolaj akár a kezelés részét is képezheti rákos megbetegedések előfordulása esetén. A prosztatarákkal kapcsolatos kutatások során azt figyelték meg, hogy az oregánóolaj önpusztítást ér el a rákos sejteknél.

, Image: 49516878, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Allergiásoknak is hasznos

Tartalmaz rozmaringsavat, egy olyan antihisztamint, ami erős E-vitamin-oxidáló szer, tehát segítségével finoman csillapíthatod az allergia tüneteit.

Megvédi a látásod, hallásod

Antioxidáns tartalma pozitív hatással van a hosszú távú egészségre. Az antioxidáns leköti a szabad gyököket, melyek károsítják a sejteket. Pont ezért lassítja az öregedést, segíti a regenerációt, véd a rák, a látás- és hallásvesztés ellen.

Elsősegélyre fel

Amikor megcsíp egy méh vagy pók, nem nagyon van idő szakkönyvek olvasgatására. Ilyenkor egyből jusson eszedbe az oregánóolaj, mert ilyen helyzetben nagy segítségedre lehet. A már említett gyulladáscsökkentő hatása miatt csökkenti a fájdalmat, duzzanatot.

Sportolóknál kötelező

Ha rendszeresen edzel, barátkozz össze az oregánóolajjal, mert képes enyhíteni a görcsöket és izomfájdalmat, gyorsítja a sebgyógyulást, csökkenti az izom-, ín- vagy ízület gyulladásokat.

Így adagold!

Az ajánlott mennyiség napi 3x 1-4 csepp (maximum 12 csepp naponta, de soha nem egyszerre). Jellegzetes, erős íze van, ha igényed van rá, hígíthatod gyümölcslével, teával.

Ha alvás előtt a nyelved alá csöpögtetsz egy keveset, a fogfájást, fertőzést célzottabban szüntetheted meg. Az oregánóolaj természetesen nem helyettesíti az orvosi kezelést, vizsgálatot, de mint láthattad, számtalan probléma gyors, átmeneti kezelésére alkalmas ez a csodaszer, ezért használd nyugodtan.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X