Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 érv, hogy igyál minden nap zöld teát

5 érv, hogy igyál minden nap zöld teát

antioxidánsegészségfogyásteazöld teazsírégető
0

Írta:

A zöld tea szuper jótékony hatásai mindenki számára ismertek. Vagy mégsem? Mi összeszedtük, hogy mi az az 5 legfontosabb érv, ami miatt kötelező minden nap meginnod legalább egy csészével ebből a méregtelenítő csodaitalból.

 

Pozitív hatásai leginkább összetevőikben keresendő. Tele van antioxidánssal, emiatt a tradicionális kínai orvostudomány már évezredek óta használja betegségek megelőzésére és gyógyítására is. A leghatásosabb, ha üresen, mindenféle édesítés, ízesítés nélkül kortyolgatod el.

1. Fogyaszt

Bizony, a zöld tea a fogyókúrázók egyik kedvenc itala. Nem véletlenül: számos jótékony hatása mellett még a fogyásban is segít. Már napi egy csésze segíthet csökkenteni a szervezetben felhalmozódott zsír mennyiségét, valamint gyorsítja az anyagcsere-folyamatokat is. Szabadulj meg a felesleges kilóktól te is zöld teával!

2. Javítja a memóriát

Még tanulsz? Esetleg az állásod mellett különböző képzésekre jársz? Vagy a munkád miatt magas fokú szellemi igénybevételnek vagy kitéve nap, mint nap? Képzeld, a zöld tea ebben is segít. Kutatások kimutatták, hogy rendszeres fogyasztása jótékonyan hat az agyra és a memóriát is javítja. Sőt az Alzheimer- és Parkinson-kór kialakulásának az esélyét is csökkenti. Idd rendszeresen, hogy a maximumot hozhasd ki magadból!

3. Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát

Sőt, a már kialakult daganatok kezelésében is eredményes lehet. Mivel megerősíti a szervezetet, az immunrendszert, ezért sikerrel előzhető meg és küzdhető le számos rákos megbetegedés, így például a mell-, tüdő-, illetve bélrendszeri problémák is. Ehhez azonban nem elég napi egy csésze zöld tea fogyasztása, az ajánlott mennyiséget érdemes növelni.

zoldtea2.jpg ()

4. Segít megelőzni a cukorbetegséget

A gyógyitalban lévő összetevők még az egészséges vércukorszintet is segítenek fenntartani. Cukorbetegeknek azért ajánlott minden nap zöld teát inni, mert rendszeres fogyasztása a hasnyálmirigy inzulint termelő sejtjeit is stimulálhatja. Emellett a vércukorszint ugrásszerű megemelkedését is megakadályozza.

5. Szabályozza a koleszterinszintet

A magas koleszterinszint rengeteg betegség okozója lehet: érelmeszesedés, de akár szívrohamhoz és stroke-hoz is vezethet. A zöld ital segíti a rossz koleszterin (LDL) csökkentését, ugyanakkor növeli a jó koleszterin (HDL) értékét a vérben. A zöld tea vegyületei abban is védelmet nyújtanak a szervezet számára, hogy az elfogyasztott ételek koleszterintartalmának felszívódását megakadályozzák.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X