Főoldal > EGÉSZSÉG > 8 ok, hogy több vizet kell innod

8 ok, hogy több vizet kell innod

edzésfejfájásráncteljesítményvíz
0

Írta:

Próbálj beiktatni egy apró változást az életedbe: igyál naponta körülbelül 8 pohár vizet (2-3 litert). A tested meghálálja!

Íme 8 ok, hogy miért jársz így jobban:

1. Serkenti a fogyást: A rendszeres vízivás kiváló étvágycsökkentő hatással bír, mivel a folyadék gyorsan eltelít. Minél többet iszol, annál kevésbé leszel éhes. Amikor nem hidratálod eléggé a szervezetedet, nehezebben bontod le a zsírsejteket, ez eredményezheti sok esetben a sikertelen diétákat.

2. Felpörgeti az anyagcserét: Ne csak kortyold, igyál meg nyugodtan nagyobb mennyiséget belőle. A kutatások ugyanis kimutatták, hogy ha 30-40 percen belül megiszol fél liter vizet, a tested kalóriaégetése ezáltal akár 30 %-kal is gyorsabb lehet.

3. Eredményesebb lesz az edzésed: A víz segít elegendő üzemanyaggal ellátni az izmaidat, ezért ha edzés előtt és közben iszol, plusz energiához juttatod a szervezetedet, valamint csökkented a izomgörcsök és rándulások előfordulásának valószínűségét.

4. Eltűnnek a ráncaid: A legújabb kutatások kimutatták, hogy a vízivás segít eltávolítani a méreganyagokat és a baktériumokat, valamint segít a száraz bőr optimalizálásában is. A hidratálás ugyanis megakadályozza a bőr kiszáradását, így a bőr egészségesebb, rugalmasabb és fiatalabb lesz.

vizet2.jpg ()

5. Elmúlik a fejfájásod: Ha fáj a fejed, igyál meg egy pohár vizet, mielőtt gyógyszer után nyúlnál. A kiszáradás a fejfájás egyik leggyakoribb oka. Azonban ha napközben folyamatosan iszol, a fejfájást és a nemkívánatos fáradtságot egyaránt elkerülheted.

6. Nő a teljesítőképességed: A rendszeres vízfogyasztás elősegíti az eredményesebb agymunkát, és segít koncentrálni. Ahogy az autó is tovább megy több benzinnel, az agyad teljesítőképessége is növekedni fog, ha több vizet iszol.

7. Nő a szervezeted védekezőképessége: A megfelelő vízfogyasztás segít a megfázás és az influenza elleni küzdelemben, valamint megakadályozza a felhalmozódott só lerakódását a vesében (tehát segít a vesekő megelőzésében). Ugyancsak elengedhetetlenül fontos a sportolóknak: elkerülheted a csontok ízületi gyulladását is, ha elég folyadékot fogyasztasz.

8. Plusz energiához juttat: Ha hidratálod a testedet, könnyebben dolgozik teljes erőbedobással. Nem csak a fáradtságot iktathatod ki így az életedből, kifogásokat sem kell többé keresned, ha éppen lustának érzed magad.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X