Segít, hogy fogyj és energikus legyél – fogyassz guaranát!
A guarana egy dél-amerikai cserje, magját az indiánok már évszázadok óta fogyasztják. A növény fő ereje az élénkítő hatása – a benne található guaranin nevű aktív hatóanyagnak köszönhetően – tovább tart, mint a kávéé, közérzetjavító és fokozza a szellemi aktivitást.
Őshonos őserő
A Dél-Amerika esőerdeiben őshonos, jellegzetes, piros termésű, örökzöld cserje. A növény porrá zúzott, majd vízben föloldott magjait a kezdetektől sikerrel alkalmazták fejfájás és reumatikus fájdalmak enyhítésére, lázcsillapításra, vértisztításra, továbbá emésztési problémák, bélfertőzések és krónikus fáradtság kezelésére.
Ma már mind több és több hasznos tulajdonságát fedezik fel. A guarana megszünteti a vérnyomás-ingadozást, egyenletesebbé teszi a szívműködést. Serkenti az agyműködést, növeli a koncentráló képességet. Megkönnyíti a tanulást és a memorizálást, sőt fokozza a potenciát mindkét nemnél.
Legnagyobb ereje: az élénkítés
Tudományos vizsgálatok igazolták, hogy a guarana rendkívül gazdag flavonoidokban és a sejtek öregedését lassító antioxidánsokban is. Számos hasznos tulajdonsága mellett mégis az élénkítő szerepét kell kiemelni. Egy brazil professzor, – bizonyos Tocchini – 1977-ben kutatásokat folytatott a guarana jótékony hatásáról és kísérletekkel bizonyította, hogy a guarana étrend-kiegészítő a kávéval ellentétben folyamatos frissességet, éberséget biztosít egész nap, a szervezet terhelés alatti teljesítményének javítására, akár 5-6 órán keresztül, a benne lévő koffeinnek köszönhetően.
Természetes fogyasztószer
Javítja a gyomor- és bélműködést, méregteleníti a szervezetet, ezért a másik népszerű hatása a zsírégető szerepe. Fogyasztása könnyen súlycsökkenést eredményez, megszünteti vagy csökkenti az éhségérzetet. Éppen ezért gyakori összetevője lett a különféle fogyókúrás készítményeknek is. Fogyasztása számos nyomelemmel, vitaminnal, ásványi sóval és aminosavval gazdagítja a szervezeted. Edzés vagy bármiféle testmozgás előtt érdemes természetes guarana-tartalmú italt fogyasztani, mert nemcsak az aktivitást, de a kalóriaégetést is fokozza.
Fotó: Profimedia – Red Dot