Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 ok, amiért muszáj vized innod

5 ok, amiért muszáj vized innod

folyadékivásvíz
0

Írta:

Mint tudjuk, amikor szomjasak vagyunk, az már rossz, ugyanis az a dehidratáltság első jele. A legjobb, ha magunk elé készítjük a teli az ásványvizes üveget, és azt tűzzük ki célul, hogy a nap végére a benne lévő folyadékot eltüntetjük – természetesen nem a virágföldre. Amennyiben erre odafigyelünk, hatását hamarosan érezni fogjuk.

1. Energetizál, serkenti a gondolkodást

A rendszeres vízfogyasztás kiegyensúlyozza a két agyféltekét, illetve segíti a sejtek közti információáramlást, ami kreatívabbá és frissebbé tesz bennünket. Ezért fontos, hogy értekezlet, vizsga, prezentáció előtt mindenképp igyunk meg egy nagy pohárral! Tárgyalásokon nemcsak a szomjúság csillapítása miatt van a felek előtt víz, hanem a koncentrált kommunikáció céljából is. Egy bristoli kísérletben 60 személy teljesítményét vizsgálták és kimutatták, hogy azok, akik a feladatok közben vizet ittak, 10%-kal jobban teljesítettek.

2. Az igazi bőrbarát

Bőrünk hidratáltságát nem elég csupán külsőleg megoldani! Hiába a sok kozmetikai készítmény, a házi praktikák, ha szervezetünk vízhiányos. Nincs az a szakember, nincs az a kence, amely kiválthatná a víz fogyasztását, ezért fordítsunk rá nagy gondot! Amennyiben ezt nem tesszük, a bőr előbb-utóbb elkezd hámlani, kipirosodni, majd lassan megjelennek a mélyebb ráncok is, amiket már csak nehezen, vagy egyáltalán nem lehet eltűntetni.
A kellő vízmennyiség segíti a szövetek vérellátását, ezáltal az bársonyosabbá, üdébbé és simábbá válik. Mindez azért is fontos, mert életünk során rengeteg olyan ételt veszünk magunkhoz, melyek vízelvonó hatással bírnak, az így elvesztett folyadékot mindenképp pótolni kell!

viz2.jpg ()

3. Segíti a fogyást

Egy kísérletben megállapították, hogy azok a fogyókúrázók, akik a főétkezéseik előtt megittak két pohár vizet, több kilótól szabadultak meg, mint azok, akik ugyanannyi kalóriát vettek magukhoz, de ivás nélkül. Ennek magyarázata az, hogy felgyorsultak az anyagcsere folyamatok, így az emésztés is, valamint a méreganyagok pangása is megszűnt. Egy másik tény, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a vízfogyasztás teltségérzetet eredményez, ezért utána már nem is kívánjuk annyira a szilárd ételt, mint előtte.

4. Egy természetes fájdalomcsillapító

A kiszáradás különböző problémákat, pl. fejfájást, szédülést, rossz közérzetet eredményez, mivel a szövetek dehidratáltakká válnak és szerkezetük megváltozik. A tünetek jelzik, hogy nincs minden a rendjén, főleg, ha azok hosszú időn keresztül állnak fenn. A legtöbben ilyenkor sajnos gyógyszerekhez nyúlnak, pedig lehet, hogy elég lenne 2 pohár víz, és megszűnnének a panaszok, ugyanis a lerakódott méreganyagok így gyorsabban ki tudnak ürülni a szervezetből. Ízületi fájdalmak esetén is segíthet, mivel síkosít és véd a kopás ellen, tehát idősebbeknek kiemelkedően fontos a napi 2 liter víz fogyasztása!

5. Csökkentett deutérium tartalmú víz a rák elleni harcban

Dr. Somlyai Gábor magyar onkológus jött rá e vízben rejlő hihetetlen gyógymódra. Állítása szerint, amennyiben megvonjuk szervezetünktől a deutériumot (avagy a nehézhidrogént), akkor leáll a rákos sejtek osztódása, mivel ez az új környezet olyan fokú alkalmazkodást kívánna, amire a daganat nem lenne képes, így az eltűnik.  Elméletét több kísérlet is alátámasztja, bár még csak élelmiszerként engedélyezték, de küzdenek azért, hogy a jövőben gyógyszerként is elismerjék.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X