Főoldal > EGÉSZSÉG > Megfáztál? Ezek a legjobb természetes gyógymódok

Megfáztál? Ezek a legjobb természetes gyógymódok

gyömbérimmunrendszermegfázásnátha
0

Írta:

A megfázás tünetei megkeseríthetik a mindennapjaidat. Ha nem szeretnéd feleslegesen terhelni a szervezetedet gyógyszerekkel, de minél előbb szeretnél meggyógyulni, válaszd a természetes módszereket.

Fokhagyma

Bár sokan ódzkodnak a fokhagyma illóolajától, ez az egyik leghatékonyabb vírus- és baktériumoldó csodaszer. Erősíti az immunrendszert, nátha esetén pedig egyenesen kötelező a fogyasztása. Elősegíti, valamint felgyorsítja a gyógyulás folyamatát, de emellett jó hatással van a szívre és az érrendszerre is. Sőt, a daganatos megbetegedések megelőzésére is érdemes alkalmazni. Fogyassz naponta egy-két gerezdet frissen és nyersen, mert így a leghatékonyabb.

Gyömbér

Itt az ideje, hogy a gyömbérről ne elsősorban a sör vagy a süti jusson eszedbe, hiszen gyógynövényként is rengeteget köszönhetünk neki. Ebben az időszakban kötelező tartanod otthon ebből a furcsa alakú növényből, mert igen hatékonyan képes enyhíteni a megfázás tüneteit. Immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatása révén sokkal gyorsabban fogsz felépülni, mint az gondolnád. Főzz belőle teát, vagy egész egyszerűen reszeld ételeidbe, italaidba nyersen.

37727132 - alternative medicine with lemon,pollen,cinnamon , ginger and garlic

Méz és citrom

Bár elcsépeltnek tűnik e két élelmiszer említése, még mindig az egyik leghatékonyabb kombináció, ha meghűlés kezelése a cél. Míg a méznek méregtelenítő, immunerősítő, antioxidáns hatást, addig a citromnak vírus- és baktériumölő képességet, valamint magas C-vitamin tartalmat köszönhetsz. Ez a tökéletes kettős csökkenti a torokfájás kínzó tünetét, jobb közérzetet biztosít, valamint jócskán felgyorsítja a gyógyulás folyamatát. Amire figyelj: soha ne keverd forró teába se a mézet, se a citromot, mert úgy veszítenek értékes összetevőikből.

Cink

Ha a megfázás korai szakaszában cinkben gazdag ételeket fogyasztasz, lerövidítheted a betegség lefolyását, valamint a kellemetlen panaszok elharapódzását. Akár táplálékkiegészítő formájában is szedheted ebben az időszakban (csak ügyelj arra, hogy ne hosszú ideig), de legjobb, ha a természetes forrásokat részesíted előnyben. Fogyassz sok vörös húst, májat, olajos magvakat, tojást ilyenkor.

Eukaliptusz

Az eukaliptusz olaj az egyik legkiválóbb csodaszer, ha köhögés enyhítéséről van szó. Ha egy pár csepp olajat keversz egy tál forró vízbe, néhány perc inhalálás is képes enyhíteni a köhögés, torokfájás tüneteit, és még a légutakat is igen gyorsan újra járhatóvá teszi. De ha a párásító berendezésbe, fűtőtestre helyezett párologtatóba, nedves törölközőre cseppentesz belőle, az is nagyon hatásosnak bizonyulhat.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X