Főoldal > EGÉSZSÉG > 7 ok, miért igyál ananászlét

7 ok, miért igyál ananászlét

ananászananászléásványi anyaggyümölcsital
0

Írta:

Egy pohár friss ananászlé finom és frissítő, érzed a szádban az összetéveszthetetlen trópusi ízt, miközben értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal látod el a tested.

Nem nehéz otthon házi ananászlevet készíteni, de ha nincs erre lehetőséged, a boltokban hatalmas választékból veheted meg a számodra tetszőt. Arra figyelj oda, hogy olyan terméket válassz, ami hozzáadott cukrot nem tartalmaz, mert az eladhatóság érdekében gyakran adnak a termékhez rengeteg cukrot, ami viszont káros lehet. Egy ilyen pohár aranyszínű juice rostban igen gazdag, ami nem csupán a bélrendszerednek tesz jót, hanem az emésztésed is segíti.

1. Erősíti a csontokat

Azt mindenki tudja, hogy az erős csontokhoz kalciumra van szükség. Elég kevesen tudják azonban, hogy az igazán erős csontozathoz egy másik ásványi anyagra is szükség van, ez pedig a mangán. Szerencsére egy pohár ananászlé körülbelül a napi mangán szükséglet 75%-át fedezni tudja.

2. Egészségessé teszi a szemeket

Remek forrása az A-vitaminnak az ananászlé, ami a szem vitaminja, és a megfelelő szemműködéshez elengedhetetlen. Tanulmányok szerint ez az antioxidáns segít megvédeni a retinát a sérülésektől. Sőt, a makuladegenerációtól is megvéd, ami egyébként látásvesztéshez is vezethet.

3. Erősíti immunrendszer

Ha igazán ízletes megoldást keresel a C-vitamin-bevitelre, fogyassz ananászlevet. Ez a finomság ugyanis hozzájárul az egészséges bőrhöz és fogakhoz, illetve a belek működéséhez. Azt pedig mindenki tudja, hogy a C-vitamin az immunrendszert is erősíti. Ha nem szeretnél sokat betegeskedni, ananászlére fel!

4. Segít a gyulladások megszüntetésében

A gyulladásokat viszonylag könnyű eltüntetni, ha tudjuk, hol vannak. Megtalálni őket azonban nem egyszerű, ha pedig krónikus gyulladásról beszélünk, a dolog még nehezebben orvosolható. Az ananászlé segít megszüntetni a krónikus gyulladásokat, melyek hosszú távon akár rákhoz, szívbetegségekhez, cukorbetegséghez és sok egyéb problémához vezethetnek.

5. Ízületi gyulladás ellen is hatásos

Köszönhetően gyulladáscsökkentő hatásának, az ananászlé könnyen csökkenti az ízületi gyulladás okozta panaszokat. A fájdalomcsillapítóknak lehetnek mellékhatásaik, helyettük egyszerűbb és egészségesebb az ananászlét beépíteni az étrendbe.

6. Csökkenti a magas vérnyomást

Mivel minden pohár ananászlé tele van káliummal, rendszeres fogyasztása megelőzi a magas vérnyomás kialakulását. Sőt, nagyon kevés nátriumot tartalmaz, ezért azok is fogyaszthatják, akiknek a vérnyomása miatt oda kell figyelni a nátriumbevitelre.

7. Harcol a rákkal

Kutatási eredmények igazolták, hogy az ananászlé rákellenes összetevőket is tartalmaz. Az pedig tény, hogy nagyon jól működik együtt a kemoterápiás kezeléssel, mert akadályozza a rákos sejtek növekedését és sokszorozódását.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X