Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 egészségtitok, amit eddig nem tudtál a túróról

5 egészségtitok, amit eddig nem tudtál a túróról

fehérjekazeintúró
0

Írta:

Fogyaszt, feltölt vitaminokkal, enyhíti a gyulladásokat, ráadásul könnyen emészthető. Irány a tejespult, de csak miután elolvastad a cikket!

1.  Kalóriaégető

A fehérjeforrások között a túró kiemelkedő zsírégető tulajdonságokat rejt. Bőséges fogyasztása mellett is biztos lehetsz benne, hogy egyenletesen apadnak a zsírraktáraid, mivel a sovány túrónak 100 grammja mindössze 76 kalóriát és 0,5 gramm zsírt tartalmaz. Nemcsak a hőmennyiség fokozásával serkenti anyagcserédet, de a benne található tejfehérje, a kazein növeli az izomszövet mennyiségét. Minél nagyobb arányú a zsírmentes izom szervezetedben, annál magasabb sebességre kapcsol majd az alapanyagcseréd.

2. Vitaminforrás

A túróban nagy mennyiségben megtalálható az A-vitamin, ami nélkülözhetetlen az egészséges növekedéshez, mely főleg a gyerekek esetében fontos. Az immunrendszer egészséges működése viszont már mindenkinek szükséges, ahogyan a jó látáshoz sem elhanyagolható a benne található E- vitamin. De a B-vitamint sem nélkülözi.

3. Borogatás láz ellen

Magas láz esetén hatékony lázcsillapító lehet a túró. A túróval készült borogatás csillapítja a magas lázat, ez a hűsítő hatásának köszönhető. A túrós borogatást a boka és a térd környékére helyezd, de, ha megmelegedett cseréld le, hogy a hatása ne vesszen el!

4. Bőrregeneráló

A túróból készült arcpakolás az egyik legjobb megoldás az egészséges, hidratált bőr eléréséhez. Még napozás, szolárium okozta égés után is alkalmazható, mivel kellemes nyugtató hatása van. A méz és a túró keveréke még jobb hidratáló szer lehet, mert ez a kombináció vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, egyszerre táplálja és feszesíti a bőrt.

5. Csípésekre és fájdalmakra is hasznos

A túró előkelő helyen van a májbetegek, cukorbetegek, magas vérzsírszinttel rendelkező betegek étrendjében, kiemelkedő élettani hatásai miatt. A háborgó, fájó gyomor megnyugtatására is érdemes túrót fogyasztani, de a túró jó megfázásra, torokfájásra, és fejfájásra is. Sőt a rovarcsípés okozta fájdalmat és duzzanatot is enyhíti. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X