Főoldal > wellness > Sportolj úgy, hogy a hajadnak is jó legyen! (X)

Sportolj úgy, hogy a hajadnak is jó legyen! (X)

hajhullás
0 0

Írta:

A sportolás egészséges. A sportolás jó. A sportolás felpörget. A sportolás megnyugtat. Segít a plusz kilók ellen, segít a stressz levezetésben, segít a hangulatjavításban, és még sok minden másban.

Jót tesz a sport a hajunknak is?
A normál testmozgás nagyon jót tehet a hajunknak, hiszen mozgás hatására az egész testünk oxigénellátása fokozódik, így fejbőrünké is, ami serkenti a hajhagymák működését, ezzel együtt pedig a hajunk növekedését.

Furcsa és kevesen gondolnánk, hogy azért a sportolásnak vannak némi veszélyei is a hajunkra nézve.

Ezekre figyeljünk, ha továbbra is dús és egészséges hajkoronát szeretnénk!

Túl aktív sport vagy élsport
Nem ritka, hogy a nagyon aktív sportemberek/sportoló hölgyek haja gyérül. Ez a megnövekedett tesztoszteron miatt következhet be. Ha mellé még fehérjeport is fogyasztanak, akár a dihidrotesztoszteron is megnövekedhet a szervezetben. Ez a két hormon fontos a koncentrációhoz és az izomzatunk felépítéséhez, de sajnos a hajhagymákra nincs túl jó hatással. Hatásukra a hajtüszők fokozatosan zsugorodnak, ami a hajhagyma elszáradásához vezet és végül a hajszál kihullik. Természetesen, ha mindezt tudjuk, időben odafigyelhetünk a hajunk állapotára és megelőzésképpen használhatjuk a Parusan termékeket.

Állandó lófarok vagy szoros copf
Kevesen gondolnak rá, hogy a hajgumi nem a barátunk. Töredezetté teszi a hajat, ott ahol rendszeresen összefogjuk, de ennél is nagyobb gond, hogy nagyon nagy terhet hárít a hajhagymákra. Az állandó feszüléstől gyengül a hajunk gyökere.
A gyenge hajhagymák kihullanak, a hajunk megritkulhat, elsősorban a tarkó és homlok vonalában.
Ha nem tudsz kiengedett hajjal sportolni, válassz nagyon puha hajgumit, amivel csak lazán kösd össze a hajad a tarkódnál, de még jobb, ha fejpántot, vagy kendőt választasz a sportruházatod kiegészítőjeként.

Napi hajmosás
Mindennap edzel? De ugye nem mosol hajat minden nap? Az izzadás persze nem túl kellemes a hajunknak, de találjunk más megoldást, mint a napi hajmosást. A legtöbb sampon túl agresszív a hajunkhoz, és minden nap használva kiszárítja a fejbőrünket. Ha még utána frizurát is készítünk a forró hajszárító és a zselék még inkább irritálják a hajhagymáinkat.
Ha elkerülhetetlen a hajmosás, próbáld ki, hogy csak minden másnap használsz hozzá sampont, vagy keress olyat, amely segíti a hajkoronád egészségét.

Hajhullás ellen próbáld ki a Parusan termékeket. Férfiak és nők számára is külön összetevőkkel készül, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a hajszálaidból!

A PARUSAN Stimuláló sampon és Energizáló tonik olyan tápanyag-koncentrátum, mely a fejbőrt a haj gyökeréig célzottan látja el koncentrált tápanyagokkal. Számos kiváló minőségű összetevő (biotin, L-arginin, E-vitamin, férfiaknak- koffein) mellett növényi kivonatok speciális kombinációját is tartalmazzák, melyek csökkentik a hajhullást és jelentősen meggyorsítják a haj újranövekedését.

Parusan Sampon előnyei: 

– Serkentheti a fejbőr vérkeringését

– Hajritkulás, diffúz hajhullás esetén

– Javíthatja a fejbőr tápanyaggal történő ellátását

– Csökkentheti a hajhullást és elősegíti a haj növekedési fázisát


További cikkeink a témában

allergiaegészség

Mi okozhat tartós orrdugulást?

Írta:
17 órája 0 0

Nátha, allergia és arcüreggyulladás gyakori tünete az orrdugulás. Ilyen esetekben sokat segít a kezelőorvos által, jól megválasztott orrcsepp, mely akár hosszú távon is biztonsággal alkalmazható. Vannak azonban olyan esetek, amikor az orrdugulás tartósan fennáll és gyógyszerek, orrspray-k segítségével sem mulasztható el.

betegségegészség

Megnagyobbodott nyirokcsomó: súlyos betegséget is jelezhet

Írta:
tegnap 0 0

A nyirokcsomók az immunrendszerünk fő szereplői közé tartoznak, így gyakori, amikor megfázás, influenza és egyéb betegségek alkalmával megduzzadnak, jól kitapinthatóvá válnak. Igen ám, de mi a helyzet akkor, amikor látszólag kóros állapot nélkül duzzadnak meg a nyirokcsomók? A kérdésre dr. Ercsei Ibolya, a Trombózis-és Hematológiai Központ hematológusa adott választ.