Főoldal > EGÉSZSÉG > Gyógyulj sószobában

Gyógyulj sószobában

sókamrasóssós levegősószoba
0

Írta:

A sós levegő pozitív élettani hatásait már az ókorban ismerték, manapság pedig az egyik legelterjedtebb alternatív gyógymód a különböző légúti betegségek kezelésében. Emellett azonban számos más betegség esetén alkalmazható, évszaktól és földrajzi adottságtól függetlenül.

Hogyan gyógyít?

A sós levegő jótékony hatásait először a sóbarlangokkal hozták összefüggésbe. Megfigyelték, később pedig vizsgálatokkal igazolták, hogy a sóbarlangokban több időt tartózkodó embereknél, vagy az ott dolgozó bányászoknál sokkal kisebb eséllyel alakul ki tüdőbetegség. Bebizonyosodott, hogy a sós levegő erősen gyulladáscsökkentő hatású, a belégzett sókristályok pedig a légzőjáratok öntisztulását segítik elő. Emellett rendkívül erős méregtelenítő hatással is rendelkeznek a különböző sós közegek.

Couple enjoying salt room therapy at spa resort

Milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az igen speciális mikroklímában rendkívül jól gyógyíthatóak a különböző eredetű légzőszervi betegségek, úgy mint a hörghurut, nátha, torokgyulladás, arcüreggyulladás. Emellett azonban a bőrproblémákra is gyógyír lehet a sós levegő: pikkelysömör, ekcéma, allergiás bőrbetegségek esetén is megoldást jelenthet, ha gyakran látogatunk sószobába. Asztmás betegeknél azonban a kezelés megkezdése előtt az orvosi konzultáció is szükséges, ugyanis a magas sókoncentráció akár rohamot is kiválthat.

Sós levegő karnyújtásnyira

Szerencsére ma már nem elérhetetlen senki számára a sós levegő, és még csak sóbarlangba sem kell látogatnunk, hogy élvezhessük a pozitív hatásokat. Sókabinnal például már nem csak wellness szolgáltatások keretében, de némely egészségügyi intézményben is találkozhatunk. A sószoba leginkább kisgyermekesek számára ajánlott, hiszen a játékokkal berendezett helyiségben aktívan le lehet kötni a legkisebbek figyelmét is. Tengeri klíma kabint is igénybe vehetnek a gyógyulni vágyók: ebben a helyiségben a holt-tengeri vagy Himalája sóoldat alakul párává, és hatékonyságát akár 20-30 perc elteltével is érezhetjük. Igaz, hogy kisebb koncentrátumban, de már otthonunkban is élvezhetjük a sós levegő jótékony hatásait sós levegő tisztító vagy sólámpa segítségével.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X