Főoldal > EGÉSZSÉG > Sasszemkezelés: a magyar sportolók választása (x)

Sasszemkezelés: a magyar sportolók választása (x)

éleslátás
0

Írta:

Az, ha végre nem kell kontaktlencsével vagy szemüveggel bajlódni, sok mindenkinek előny lehet. Ám aki sportol, annak szinte létszükséglet. A megoldás: a legnagyobb hazai szemészeti klinika által végzett lézeres szemműtét, a Sasszemkezelés®.

Úszás, szörf, SUP, evezés, strandröplabda, foci: csupa olyan nyári sport, amiben zavaró mind a szemüveg, mind a kontaktlencse viselése. Vagyis szinte minden, amit nyáron szeretünk csinálni… A szemüveg leesik, bepárásodik, a lencse elvész, elfertőződik… Hogy mennyivel könnyebb az élet ezek nélkül, azt bizonyítja számos sportoló esete, akik már rég megszabadultak a szemüvegtől.

A legtöbben rátaláltak a végleges megoldásra: elvégeztették a lézeres szemműtétet a legnagyobb tapasztalattal rendelkező hazai klinikán, a Sasszemklinikán. A kezeléssel a rövidlátóknál -12 dioptriáig, távollátóknál +5,5 dioptriáig korrigálhatók a fénytörési hibák, cylinderek. Az eljárás biztonságos, ezt mutatja, hogy a világon már több mint 30 millió lézeres szemműtétet végeztek. Ráadásul a beavatkozás fájdalommentes, mindössze kb. 15 percig tart. De a legjobb: a páciens akár egy nap pihenés után munkába állhat, vezethet autót, dolgozhat számítógépen. Vagy sportolhat – egy hét után végezhet kardió, 2 héten után pedig súlyzós edzést.
Ez nagyon fontos például egy fitneszedzőnek, aki a dinamikus mozgás miatt értelemszerűen nem viselhet szemüveget, de még a kontaktlencse hordása is elég kockázatos a számára.

Több mint tökéletes

„Meghoztam életem egyik legjobb döntését, és lézeres szemműtéten estem át. Azóta sem kontaktlencsét, sem szemüveget nem kell hordanom. Csak ajánlani tudom” – nyilatkozta Rubint Réka, aki 3 éve sasszemű.

Nézze meg Rubint Rékával készült teljes interjút.

A fitneszedző látásélessége 160%-os lett és évekkel a beavatkozás után is tökéletes.
„Kedden megtörtént a dolog, szerdán már tudtam edzeni, csütörtökön pedig az orvos engedélyével elmehettem futni. Vagyis már másnap ugyanazt a teljes értékű életet éltem, mint azelőtt – csak most úgy, hogy már élesen látok” – mondja lelkesen. De nem ő az egyetlen ebben a szakmában, aki sokat köszönhet a modern tudománynak.

Tévhitek és a valóság

„Kiskorom óta sportolok, ezért már tizenkét évesen kontaktlencsét hordtam” – mondja Simon Alexandra, vagy ahogyan a közösségi oldalakról a legtöbben ismerik: Fitnessjunkie. A szemüveg viselése aerobikozás során nem praktikus. Ráadásul Alexandra intenzív intervall edzéseket tart, úgyhogy nála ez az eszköz szóba sem jöhetett. Egyértelmű, hogy a lézeres szemműtét lett volna a megoldás számára, ám ő először ódzkodott tőle.

Simon Alexandra – Fitnessjunkie, több mint 3 hónapja sasszemű

„Azt hallottam, hogy később visszaromlik a szem, vagy hogy hat hétig nem lehet mozogni a beavatkozás után” – meséli.

Aztán mégis rászánta magát a dologra, és félelmei közül semmi nem igazolódottNem éreztem fájdalmat, sem idegentest-érzést, másnap pedig már dolgoztam is – igaz, egyelőre csak számítógépen. Az utolsó pillanatban hagytam el a lencsehasználatot, ugyanis a szaruhártyám már elég rossz állapotban volt.”

Alexandra már a beavatkozás másnapján órát tartott, majd két hét után folytatta a kardiózást és a súlyzós edzéseit. Az egyetlen utóhatás az volt, hogy a kezelés után még pár órán át könnyezett a szeme…

A gyorskorcsolyában is bevált

Hasonló tapasztalatokról számol be Burján Csaba olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó. 

Burján Csaba – olimpiai- és Európa-bajnok magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó 3 hónapja sasszemű

„Sajnos már a gimnáziumban sem láttam a táblát a hátsó sorból, ezért mindig is kontaktlencsés voltam. Csakhogy az elég kényelmetlen az edzéseken – sokat dörzsöltem a szemem a futamokon, hogy valahogy lássak… A sporttársaim közül többen is tervezték a beavatkozást, hát én is beálltam a sorba”- nyilatkozta Burján Csaba a műtét napján.

 A műtét utáni kontroll vizsgálaton összefoglalta a kezeléssel kapcsolatos élményeit:  „Végül mindössze tizenöt percet töltöttem a műtőben, és egyáltalán nem volt fájdalmas. Másnap még kicsit homályosan láttam, de egy napra rá már minden rendben volt”.

 „Végre tisztán látok vezetés és filmnézés közben is, és már messziről integethetek a barátoknak!”

Végre igazán éles versenyek

Kiss Norbert Európa-bajnok kamionversenyzőnek ugyanígy – mondanunk sem kell – hatalmas szüksége van az éles látására.

Kiss Norbert – Európa-bajnok kamionversenyző 2 éve Sasszemű. Nézd meg a teljes interjút.

 „Középiskolás korom óta szemüveges voltam. Mínusz 2-es erősségű lencsét hordtam, és amikor elkezdtem versenyezni, a szemüvegviselés problémás volt a sisakban. Áttértem kontaktlencsére, de azzal is adódott bőven gondom. Ki-betenni reggel, este, a szemembe nyúlni rendszeresen… macerás és kellemetlen.”

Így aztán Norbi is rászánta magát a fontos lépésre: az egyik legmodernebb beavatkozást kérte a Sasszemklinikán.

 „Az egész nem is félelmetes, és nagyon gyorsan megvan. Utána is minimális kellemetlenséggel jár, ha az ember betartja a szabályokat.

 Ahogy kijöttem a rendelőből, máris jól láttam, másnap már én vezettem vissza a kontrollra. A látásom azóta is hibátlan.”

A többség választása

A Sasszemklinikán – Magyarország legnagyobb lézerklinikáján – 22 éve végzik az ún. Sasszemkezelést, már túl vannak a 100 000. beavatkozáson. Az intézmény hazánkban egyedülálló módon 3 különböző csúcstechnológiájú lézerrel rendelkezik azért, hogy minél több látásproblémára nyújtson megoldást – mindössze 15 perc alatt. A legtöbb sasszemű látásélessége akár 125%-nál is jobb lehet, vagyis jobban látnak, mint korábban szemüveggel. Nem csoda, hogy itthon tízből heten ezt az intézményt választják. Ha te is szeretnél sasszemű lenni, jelentkezz ingyenes alkalmassági vizsgálatra!

 

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X