Főoldal > EGÉSZSÉG > A leghatásosabb fájdalomcsillapító növények

A leghatásosabb fájdalomcsillapító növények

csalángyógynövénygyömbérlevendula
0

Írta:

Fájd a fejed, menstruációs görcsök kínoznak, de nem szívesen folyamodsz mesterséges pirulákhoz? Akkor fogadd meg tippjeinket, vagyis használd a következő gyógynövények bármelyikét, ha fájdalomcsillapításra van szükséged – természetesen.

Gyermekláncfű

Nem csak a gyerekek kedvence ez a növény, hanem gyulladáscsökkentő hatása miatt a gyermekláncfű az ebből adódó problémákat hatásosan kezeli. Epe- és májbántalmak esetén is jótékony hatású, de reumás panaszok esetén a gyermekláncfűvel történő borogatás is enyhülést hozhat.

Csalán

Ízületi fájdalmak és reuma ellen a csalán a leghatásosabb gyógynövény. Az „ízületes” területek kezeléséhez, maga a növény csípő hatását érdemes alkalmazni. Aki pedig reumában szenved, annak pedig a csalánlevélből készült ülőfürdőt ajánlják. Emellett természetesen rengeteg más gyógyhatása is ismert, többek között méregtelenít és aranyér ellen is hatásos.

Levendula

A levendula nem csak gyönyörű és illatos, na és a molyok nagy ellensége, de mindezek mellett még egy sor jótékony tulajdonsága is ismert. Teájának fejfájáscsillapító hatása van, míg fürdője reumás panaszok enyhülésére gyógyír. De görcsoldó hatással is bír, idegi alapú gyomorbántalmak esetén kifejezetten hatásosnak bizonyul.

Cickafark

A cickafark a nők nagy barátja. Segít a női szervek egészségének megőrzésében, és az azokkal kapcsolatos fájdalmak leküzdésében. Így például menstruációs görcsök, petefészek-gyulladás és mióma okozta kellemetlenségeket is hatásosan orvosol a belőle készült tea vagy ülőfürdő.

53514252 - medicinal herbs. herbal apothecary. basil, rosemary, sage, thyme, mint, oregano, marjoram, savory, lavender, dandelion, camomile, nettle

Gyömbér

A gyömbért már évszázadok óta használják fájdalomcsillapító hatása miatt. Egy kutatás szerint olyan hatékony, mint a hagyományos fájdalomcsillapítók. A gyömbért belsőleg érdemes alkalmazni, vagy magát a növényt fogyasztani, vagy pedig gyömbérkivonatot szedni, ha bármilyen fájdalom jelentkezik.

Őszi margitvirág

Már a római korban használták ezt a gyógynövényt, elsősorban fejfájás és menstruációs görcsök ellen. Egy tanetin nevű anyagot tartalmaz, ami csökkenti a szervezetben található gyulladást, és így egyúttal a fájdalmat is. Belsőleg alkalmazd!

Fehér fűzfakéreg

Ez a gyógynövény szalicilben gazdag, amelynek szerkezete az aszpirinre emlékeztet. A szalicilsav gátolja a gyulladást, így mérsékli a fájdalmat is. Érdemes kipróbálnod a fűzfakéregből készült fürdőt, amennyiben hátfájás, fejfájás, esetleg láz kínoz. A hatása önmagáért fog beszélni.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X