Főoldal > EGÉSZSÉG > Stresszoldás: hogyan lehetsz kedvesebb önmagaddal?

Stresszoldás: hogyan lehetsz kedvesebb önmagaddal?

feszültségkedvességönhibáztatásstressz
0

Írta:

Ha stresszesek vagyunk, hajlamosak vagyunk arra, hogy bántsuk magunkat. Legközelebb, ha ezt tapasztalod, próbáld ki a következő gyakorlatot, és legyél kedvesebb magaddal.

  1. Gondolj az életedben egy olyan helyzetre, amely stresszt okoz. Ez jelenthet problémás kapcsolatot, aggodalmat egy szeretted iránt, vagy bármi mást, ami eszedbe jut. A legjobb az első dolog, ami eszedbe jut.
  2. Miközben erre gondolsz, ismerd fel magadon, milyen stresszreakciót ad a szervezeted. Ez mindenkinél eltérő lehet, azonban van néhány általános pont is, mint a nyaki fájdalom, a fejfájás, az izomgörcs, az állkapocs feszülése. Ha ezt tudatosítod, bármikor képes leszel felismerni, ha valami feszültséget kelt benned.
  3. Hagyj magadnak egy pillanatot arra, hogy bármiféle ítélkezés nélkül felismerd, mit érzel, fájdalmat, idegességet, stresszt. Ne ítéld a tapasztalatodat jónak vagy rossznak, csak fogadd el, hogy van.
  4. Gondolj arra, hogy ez is az élet velejárója, és más is hasonlóan érzi magát, így könnyebb elviselni: ez ugyanis azt jelenti, hogy nem vagy egyedül, más is érez így, mindenki küzd valamivel az életében.
  5. Ezután már tudod, hogy nem kell magadra haragudnod, nem a te hibád, ami történt, és teljesen rendben van, ha valamitől stresszes leszel. Próbálj kedvességet érezni magaddal szemben, és ha szükséges, megbocsájtani magadnak.

Ezt az 5 lépést bármikor gyakorolhatod, amikor szükséged van rá, és amikor túlzottan hibáztatnád magadat.

(VIA)

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X