Főoldal > EGÉSZSÉG > Túl stresszes vagy? Próbáld ki a gyógynövényeket!

Túl stresszes vagy? Próbáld ki a gyógynövényeket!

gyógynövénystresszstresszcsökkentő
0

Írta:

Egy finom, meleg tea kortyolgatása a kanapén már önmagában terápiás tevékenység lehet. De ha a biztos stresszűző hatást szeretnéd elérni, próbáld ki a következő gyógynövények valamelyikét!

Ázsiai ginzeng

A ginzenget évszázadok óta használja a hagyományos kínai orvoslás, mint stresszcsökkentő gyógynövényt. A ginzeng segít csökkenteni a mentális fáradtságot, mentális stresszt, növeli az éberséget. A stressz által okozott szorongás, rossz hangulat csökkentésében is segít, és az általa kiváltott gyulladások csökkentében is hasznos lehet.

Kamilla

A kamillát mint gyógynövényt már évezredek óta használják, az ókori Egyiptomban, Görögországban, Rómában is ismert volt. A kamilla segíthet az alvásminőség javításában, hogy kevesebbszer ébredjünk fel éjszaka. Segíthet csökkenteni a szorongást, és még a menstruációs görcsöket is enyhítheti.

Levendula

A levendula tinktúrája a rossz hangulatot elűző gyógynövényként is ismert, teaként csökkentheti a szorongást, és jobb alvást biztosíthat. Ezt a különleges illatú, nyugtató gyógynövényt álmatlanságban szenvedőknek is ajánlják.

Citromfű

A citromfüvet gyógynövényként nagyjából 2000 éve használják, mint nyugtató, illetve az emésztőrendszerre jótékonyan ható tea. A citromfű javítja a hangulatot és a kognitív teljesítményünket, csökkenti a szorongást, az idegességet, ingerlékenységet. Mivel segíthet a szorongás enyhítésében, alvásproblémák esetén is ajánlott a fogyasztása.

Orbáncfű

Az orbáncfüvet is bevethetjük a szorongás kezelésében, amely segít ellenállóbbá válni a stresszel szemben. Alvászavarok, és idegi eredetű gyomorpanaszok esetén is érdemes lehet bevetni.

Kurkuma

A kurkumát már több mint 4000 éve használják fűszerként, gyógynövényként és kozmetikumok készítéséhez. Az aranyló fűszer segíthet a stresszel szembeni ellenállóképességünk növelésében, és a szorongás csökkentésében. Nem csak fűszerként érdemes bevetnünk, de teaként is!

(VIA)

Fotó: iStock


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X