Főoldal > EGÉSZSÉG > Mi történne, ha többet nem zuhanyoznál?

Mi történne, ha többet nem zuhanyoznál?

higiéniatisztálkodászuhanyzás
0

Írta:

Egy újságíró érdekes kísérletbe kezdett, és egy hónapig nem zuhanyozott le.

A Health.com számolt be a furcsa kísérletről, melyben az újságíró egy hónapra abbahagyta a zuhanyzást azért, hogy lássa, mi fog történni – és meglepően jónak írta le a tapasztalatait. Arra volt kíváncsi, a teste képes-e a bőr ökoszisztémáját helyreállítani, ha abbahagyja a zuhanyzást.

Ezért lassan abbahagyta a szappanok, hidratálók, dezodorok használatát, viszont a kézmosásról nem mondott le, és ha valamely testrészét láthatóan koszosnak látta, azt is leöblítette – de valódi zuhanyt nem vett. Az eredmények meglepőek voltak, nem lett rossz szaga, állítása szerint sokkal inkább emberillatú lett.

Szerinte bőrünk és hajunk hozzászokik a rendszeres tusfürdő, hajunk pedig a samponhasználathoz, melyek megzavarják a bőrön lévő zsír és mikrobák egyensúlyát. Azonban ha ezekről lemondanánk, a test idővel újra egyensúlyba tudná hozni ezeket, hagyva, hogy a jó baktériumok szaporodjanak el a testszagért felelős rossz baktériumokat elnyomva.

Ennek ellenére nem bíztatunk senkit, hogy hagyjon fel a tisztálkodással, és élje úgy a mindennapjait, mintha egy fesztiválon lenne, de a kísérlet mindenesetre érdekes. Arról pedig, hogy miért esik annyira jól az esti zuhany, ebben a korábbi cikkünkben írtunk!

(VIA)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X