Főoldal > EGÉSZSÉG > 3 diéta, amit véletlenül se próbálj ki

3 diéta, amit véletlenül se próbálj ki

diétatiltólista
0

Írta:

Vannak olyan divatdiéták, amiket jobb, ha messze elkerülsz.

Káposztaleves-diéta

A káposzta „negatív kalória”, mint az ananász, vagyis az emésztéséhez több energiára van szükség, mint amennyit ad – állították sokan, de ezt ne higgyük el.  Nagyon egyhangú diéta, kevés kalóriabevitellel. Sajnos ilyenformán inkább csak lassítja az anyagcserét, és tápanyaghiányhoz vezet.

Vatta diéta

A fogyókúra követői vízbe áztatják a vattapamacsokat, majd lenyelik őket. A vatták ugyanis a gyomorban megszívják magukat a folyadékkal, felpuffadnak, ettől pedig úgy érzed magad, mintha tele lennél. A vattakorongokban viszont nyilvánvalóan semmilyen hasznos tápanyag nincs, és nem tudjuk őket megemészteni, szóval rengeteg kárt teszel a testedben.

Léböjt

A folyadék diéta arra buzdít, hogy teljesen vond ki a táplálkozásodból a szilárd ételeket, és csak vizet, illetve zöldség-és gyümölcsleveleket, valamint gyógyteákat fogyassz. Ez a fajta böjt 2-3 napig, szigorú orvosi felügyelet mellett még jó hatással is lehet, de tartós alkalmazása nem ajánlott. Az emberi test igényli a szilárd táplálékot, szükséges az emésztéshez és a normál életfunkciók fenntartásához!!!

(Nyitókép: unsplash)

via


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X