Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 étel, ami árthat a szépségednek

6 étel, ami árthat a szépségednek

ételekszépség
0

Írta:

Vannak olyan fogások, amelyek komoly károkat okoznak a szépségednek, különösen akkor, ha sokat fogyasztasz belőlük.

Sós rágcsák

A só hatására megduzzadnak a szövetek, ami miatt sokkal puffadtabb lesz az arcod. Persze ez egy idővel eltűnik, de ha nagyon sok ilyen ételt fogyasztasz, akkor bőröd veszít a rugalmasságából.

via GIPHY

Gabonapelyhek

A gabonapelyhek a finomított cukor miatt szintén a bőröd ruganyosságára vannak hatással. Ez hosszútávon gyors ráncosodást jelent, rövidtávon pedig azt, hogy az összes bőrhibád durván láthatóvá válik.

via GIPHY

Alkohol

Mivel az alkohol dehidratáltságot okoz, ezért a bőröd, a körmeid és a hajad élettelenné válhat, hiszen ezeknek szüksége van a megfelelő mennyiségű folyadékot.

via GIPHY

Olajban sült ételek

Ezek a fogások gátolják a máj és az epe normális működését, ami azért okoz nagy problémát, mert ezek felelnek a méreganyagok kiválasztásáért. Ha ilyen ételeket fogyasztasz, akkor számolnod kell azzal, hogy mitesszerek és pattanások jelennek meg a pofidon.

via GIPHY

 

Bolti salátaöntetek

Különösen akkor nem érdemes őket fogyasztani, ha nátrium-glutamátot is tartalmaznak. Ez a vegyület ugyanis, szintén a bőröd feszességére van hatással.

via GIPHY

 

Feldolgozott élelmiszerek

Ezek az ételek tele vannak adalékanyagokkal, így szinte minden káros mellékhatásra, amit eddig felsoroltunk számíthatsz. Ha tehetedn inkább főzz magadnak, és hanyagold a készételeket.

via GIPHY

 

via


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X