Főoldal > EGÉSZSÉG > Gyógytorna, gyógymasszázs és fizioterápia – egészségpénztári tagként kevesebbe kerül (x)

Gyógytorna, gyógymasszázs és fizioterápia – egészségpénztári tagként kevesebbe kerül (x)

egészségpénztár
0

Írta:

Bármilyen életkorban megtörténhet, hogy gyógymasszázsra, gyógytornára vagy fizioterápiára van szükségünk – nem mindegy azonban, hogy mennyit kell költeni ezekre a kezelésekre. Ebből a szempontból főnyeremény egy egészségpénztári tagság, amivel sokat spórolhatunk ezeken a kiadásokon. És ez csak egy a tagság számos előnye közül. 

Gyógytornára, gyógymasszázsra vagy fizioterápiára a közhiedelemmel ellentétben korántsem csak az idősebbeknek lehet szüksége. Sajnos bárkivel történhet olyan baleset, sportsérülés, illetve törés, amit műteni kell. A műtét utáni rehabilitációban pedig komoly szerepet kaphat a gyógytorna és a fizioterápia.

De a “sima” hát-, váll-, nyak- vagy derékfájás is tünetmentessé tehető a segítségükkel, ami egyébként a gyógymasszázsra is igaz. A gyógymasszázs olyan problémákra is megoldás lehet, mint például a derékfájás, lúdtalp, végtagfájdalom, fejfájás és a gerincproblémák. A gerincferdülés kezelésében pedig – ami kifejezetten a fiatalokat érintheti – a gyógytorna is komoly szerepet kaphat.

A fizioterápiára ugyancsak korosztálytól függetlenül szükség lehet, hiszen ez egy gyűjtőfogalom, amibe sok, különféle terápia beletartozik (pl. termo-, foto-, helio-, elektro-, hidro-, mechano-, balneoterápia).

Érdemes ezeket a kiadásokat egészségpénztári számláról fizetni, hiszen így sokat spórolhatsz. Mutatjuk, hogyan!

Mit nyerhetsz vele, ha belépsz egy egészségpénztárba?

Ha belépsz valamelyik egészségpénztárba (EP), és nyitsz egy úgynevezett egészségszámlát, azzal akár évi 150.000 forintot is nyerhetsz. Hogyan lehetséges ez?

Úgy, hogy az egészségszámlára befizetett összeg 20%-át, évente maximum 150.000 forintot visszaigényelhetsz az általad befizetett személyi jövedelemadóból. A befizetésedet pedig saját magadra és családod egészségügyi kiadásaira is fordíthatod, például gyógytornára. (Ha nem fizetsz SZJA-t – például mert katás vagy -, akkor is van megoldás. Ha egy olyan családtagod nyit egészségszámlát, akinek van adózott jövedelme, megjelölhet téged kedvezményezettként, így közvetetten a te kiadásaid is finanszírozhatók egészségszámláról és nem veszik el az adó-visszatérítés lehetősége. Természetesen ennek értelmében, ha fizetsz jövedelemadót, akár nyugdíjas szüleid valamelyikét (vagy bármely közeli hozzátartozódat) is megjelölheted kedvezményezettként, így a te egészségszámládról rendezhetők például az ő orvosi vizsgálataik.)

Jó hír, hogy a munkáltatód befizetéseire ugyanúgy érvényes a 20%-os adó-visszatérítés, és az orvos által előírt szűrővizsgálatok költségeinek 10%-át is visszaigényelheted a befizetett adódból. Sőt, az egészségszámládon felhalmozott, el nem költött összeget le is kötheted, két éves lekötéssel pedig további 10%-os adó-visszatérítést érvényesíthetsz erre az összegre. De ez még nem minden, ugyanis a pénztárral szerződésben álló egészségügyi intézmények gyakran akár 20-30%-os kedvezményt is nyújtanak a náluk vásárló pénztártagoknak, állandó vagy időszakos jelleggel.

További előnyök, amiket EP-tagként élvezhetsz

Az egészségpénztári tagság további előnyöket is tartogat – meglepő módon nem csupán az egészségügyi szolgáltatásokkal, termékekkel kapcsolatban, hanem más területeken is.

Prémiumkategóriás egészségügyi szolgáltatások

My daughter isn't afraid to pay a visit here

Ez az évi 150.000 forint (vagy ha te és a párod is tagok vagytok, akkor már a duplája) számos lehetőséget tartogat. Például elköltheted drágább, de jobb minőségű magánorvosi szolgáltatásokra, ahol közeli időpont, gyors kiszolgálás és modern környezet, technika vár rád.

Természetesen a gyógytorna, gyógymasszázs és a fizioterápia mellett rengeteg más egészségügyi szolgáltatást és terméket is vásárolhatsz az egészségszámlád terhére. A fogászati kezelésektől a különféle gyógyszereken át a szemüvegig, tényleg nagyon sok mindent kaphatsz.

Családi támogatások 

De ez még nem minden: az egészségpénztárakban úgynevezett önsegélyező szolgáltatások is elérhetők. Ezek olyan családi támogatások, amelyek az élet nagy fordulópontjain, sokszor nehéz élethelyzetekben lehetnek a segítségedre.

Ilyen szolgáltatás például:

  • a születési-, gyermeknevelési-, valamint a beiskolázási támogatás,
  • a lakáshitel törlesztési támogatás,
  • az álláskeresési támogatás,
  • az idősgondozás támogatása stb.

Fontos megjegyezni, hogy az önsegélyező szolgáltatások a fél évvel korábbi befizetések terhére vehetők igénybe. Tehát azt a pénzt költheted el ilyen célokra, amit legalább 180 nappal korábban már befizettél az egészségszámládra. Kivéve a visszakapott adó-visszatérítés összegét, hiszen azt bármikor felhasználhatod támogatásokra is.

Egészségkártya, társkártya

A belépés és a kártyadíj befizetése után egy egészségkártya boldog tulajdonosa leszel. Ez tulajdonképpen olyan, mint egy bankkártya, amivel közel tízezer kártyaelfogadóhelyen fedezheted kiadásaidat, például a legtöbb patikában, számos egészségügyi intézményben és drogériában. Az egészségkártya mellé társkártyát is igényelhetsz, mellyel az élettársad és a közeli hozzátartozóid is vásárolhatnak az egészségszámlád terhére.

De akár egészségkártya nélkül is vásárolhatsz egészségszámlád terhére, készpénzzel vagy bankkártyával. Ilyenkor pénztári számlát kell kérned és benyújtanod a vásárolt tételről, majd mindössze néhány napon belül kifizeti neked a pénztár a kiadásodat.

Kedvet kaptál az EP-tagsághoz? Lépj be online az OTP Egészségpénztárba! 

Az OTP Egészségpénztár több mint 290 ezer tagja nyugodt lehet, hiszen a pénztár hátterét az ország legnagyobb pénzintézete biztosítja. Ez minden másnál komolyabb garancia a pénztárban elhelyezett megtakarítások biztonságát illetően. További előny az OTP sok évtizedes múltja, és az ehhez kapcsolódó óriási tapasztalat, az újabbnál újabb ügyfélbarát fejlesztések, amelynek gyümölcseit az OTP EP tagjai nap mint nap élvezhetik.

Ha még nem vagy egészségpénztári tag, de szívesen belépnél az OTP Egészségpénztárba, akkor akár otthonról online is beléphetsz néhány perc alatt.

NYEREMÉNYJÁTÉK

Az OTP Egészségpénztárral csak nyerhetsz! – Most akár 1 millió forintot!

Az OTP Egészségpénztár időről időre nyereményjátékkal is kedvez tagjainak. Most például 13 értékes nyeremény egyikét vihetik haza az új és régi pénztártagok, szóval itt a lehető legjobb alkalom, hogy belépj a Pénztárba.

Nyeremények:

  • 1 x 1 millió Ft
  • 2 x 500 ezer Ft
  • 10 x 100 ezer Ft

Játék időtartama: 2021. augusztus 16.-október 15.

Lépj be a Pénztárba és jelentkezz a játékra most!

Játékszabályzat

Képek forrása: Freepik


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X