Főoldal > EGÉSZSÉG > Ételek és italok, amelyek elősegítik a daganatos megbetegedéseket

Ételek és italok, amelyek elősegítik a daganatos megbetegedéseket

daganatos megbetegedés
0

Írta:

Ezeket az ételeket jobb, ha messziről elkerülöd.

Vörös húsokból készült felvágottak

Az olyan ételek, mint például a szalonna, a sonka és néhány kolbászfajta hozzájárulhatnak a rák fokozott kockázatához. A húsfajták túlságosan gyakori fogyasztása összefüggésbe hozható a vastagbélrák valamint a hasnyálmirigy és a prosztata rákos megbetegedéseinek nagyobb valószínűségével.

Forró tea

Természetesen nem arról van szó, hogy le kell, mondj a teáról, csupán arra kell odafigyelni, hogy ne fogyaszd nagyon melegen. Az International Journal of Cancer-ben megjelent tanulmány szerint a túl forró tea rendszeres fogyasztása növelheti a nyelőcső rák kockázatát.

Finomított szénhidrátokat tartalmazó fogások

A finomított szénhidrátot, vagyis hozzáadott cukrot tartalmazó ételek és italok gyakori fogyasztása növeli a 2-es típusú cukorbetegség és az elhízás kockázatát. Ezek fokozzák a gyulladást, és oxidatív stresszt jelent a sejtek számára. A diabétesz előidézheti egyebek mellett a hasnyálmirigy-, a mell-, a petefészek- és a méhrák kialakulását is.

Alkohol

Fontos megemlíteni, hogy a túlzott alkoholfogyasztás is rosszat tesz a szervezetünknek. Amikor az alkoholt a máj lebontja, acetaldehid keletkezik, amit szintén a rákkeltő anyagok közé sorolnak.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X