Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 hűsölős tipp azoknak, akiknek nincs otthon légkondijuk

4 hűsölős tipp azoknak, akiknek nincs otthon légkondijuk

légkondinyár
0

Írta:

Tombol a forróság, és nagyon nem akar elmenni. Mit tehetsz akkor, ha hűsölnél, de nincs légkondid?

Nincs mindenkinek akkora szerencséje, hogy ezt a forróságot egy légkondis szobában vészeli át. De akkor mit tehetnek azok, akik így is hűsölnének?

Vizezz!

Azon túl, hogy sokat kell ilyenkor inni, a víznek más jótékony hatásai is lehetnek. Áztasd be a lábad egy vödör vízbe, tegyél a nyakadra és homlokodra vizes kendőt, spricceld magad vízpárával. Hidd el, ezek mind segíteni fognak a kánikulában. Ha elég bátor vagy, indítsd a napot hideg zuhannyal.

Igyál és igyál!

Persze ne bármit: a víz mindig jó választás, azzal olthatod a legjobban a szomjadat. Kerüld a túl sok kávét és teát, mert dehidratálnak csakúgy, mint a cukros üdítők. Ha azt érzed, hogy kezdesz kiszáradni, igyál pár kortyot, és máris kevésbé lesz meleged.

Tired millennial woman suffers from stuffiness and an inoperative air conditioner, waving blue fan sitting on couch at home working on laptop computer. Overheating high temperature, hot summer weather

Légmozgás

Ha légkondit nem is tudsz beszereltetni, érd el, hogy valahogy mozogjon a levegő, mert ettől egy kicsit csökken majd a hőérzeted. Szellőztess, csinálj kereszthuzatot, vagy egyszerűen csak legyezd magad!

Edd magad hidegre

Érdekes, de úgy is elérheted, hogy ne legyen annyira meleged, hogy bizonyos dolgokat nem eszel. Kerüld a fehérjében gazdag ételeket, mert ezek fokozzák az anyagcsere hőjét, amitől melegebb lesz a tested.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X