Főoldal > EGÉSZSÉG > Ez a vitamin segíthet a legjobban a fogyásban

Ez a vitamin segíthet a legjobban a fogyásban

e-vitaminhasi zsírizomműködésnapraforgómagzabpehely
0

Írta:

Gátolhatja a hasi zsír kialakulását, csökkenti a testzsírt és segíti az izomműködést is az E-vitamin.

Az E-vitamin egy antioxidáns hatású zsírban oldódó vitamin, amely nélkülözhetetlen a szervezet normális működéséhez. Az E-vitamin étrendkiegészítőként is kapható, de megtalálható még diófélékben, magvakban és egyes zöldségekben is, napi szinten 15-30 milligrammnyit érdemes belőle fogyasztani.

Hogy miért jó a szervezetnek, és miért segíti a fogyást? 

Az E-vitamin pozitívan befolyásolhatja a szénhidrát-anyagcserét, ennek következtében gátolhatja például a hasi elhízást.

Az E-vitamin hatóanyagai csökkentik az oxidatív stressz okozta gyulladások kialakulását, ezzel fellépve például a cukorbetegség és az elhízás ellen. Véd a nem alkoholos zsírmáj kialakulása ellen, vagy enyhítheti annak tüneteit. Jótékony hatással van a máj működésére, és pozitív hatást gyakorol a test vérzsírszintjére, valamint segítik az izmok működését is.

Sunflower seeds for sales by weight at a local store in Altai Republic, Russia. Despite their small size, sunflower seeds are a dense source of vitamins and minerals and essential oils. Not only are they a great snack, sunflower seeds offer several extraordinary health benefits.

Egyes kutatások bizonyították, hogy az E-vitamin hiánya és az elhízás között is van összefüggés, a kórosan elhízott férfiak és nők szervezetében is látványosan alacsony volt az E-vitamin szint. A Femina cikke szerint azoknál az inzulinrezisztens betegeknél, akik 8 hétig szőlőmagolajat fogyasztottak, csökkentek a lévő gyulladások, és enyhültek a betegséggel járó tünetek is.

Hogy mi mindenben találod meg természetesen az E-vitamint?

A mandula, a mogyoró, a fenyőmag és a napraforgómag egyaránt E-vitaminban gazdag ételek, de megtalálod a natúr zabpehelyben, az avokádóban sőt, még a margarinban is, ha pedig nyaralsz, ne feledd, hogy a tenger gyümölcsei is bőségesen tartalmaznak E-vitamint.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X