Főoldal > EGÉSZSÉG > Ez az 5 étel csökkenti a szénhidrátéhséget

Ez az 5 étel csökkenti a szénhidrátéhséget

szénhidrátvércukorszint
0

Írta:

Egyes ételek képesek nagy mértékben csökkenti a vércukorszintet, ezzel pedig elejét veszik a szénhidrátéhségnek is. Lássuk, melyek ezek!

A szénhidrátéhség egy kellemetlen dolog, és nagyon megnehezítheti a diétázók dolgát. Szerencsére küzdhetünk ellene azáltal, hogy egészséges szinten tartjuk a vércukrunkat. Ehhez pedig az kell, hogy az étrendünkben sok lassú felszívódású szénhidrát, rost és fehérje legyen.

Kerüljük azokat az élelmiszereket, amelyek a vércukorszint ingadozásához vezetnek (pl. feldolgozott, hozzáadáott cukrot tartalmazó élelmiszerek), és inkább fogyasszuk az alábbi ételeket.

Brokkoli

Szulforafán található benne, ami egy vércukorszint-csökkentő hatással bíró vegyület. A kettes típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét is rontja. Ne főzzük túl, mert akkor gyengül jótékony hatása.

Mogyoróvaj

Tele van fehérjével és esszenciális olajokkal, így az olajos magkrém fogyasztása erősen ajánlott. Alacsony a glikémiás indexe, de azért ne vigyük túlzásba a fogyasztását.

Lencse

Kiváló rostforrás, fehérjetartalma csökkenti a vércukorszintet, a rezisztens keményítőnek köszönhetően pedig hosszan tartó jóllakottságot okoz.

Zab

Lassan felszívódó szénhidrátokból áll, ezért szépen, lassan emeli meg a vércukorszintet, nem okoz hirtelen szénhidrátéhséget. Reggelire kiváló választás.

Olajos halak

A makréla, a lazac vagy a szardella is jót tesz, mivel ómega-3 zsírsavaikkal hozzájárulnak az anyagcsere normális működéséhez. Fantasztikus fehérjeforrásnak számítanak, a fogyasztásukat követő jóllakottság érzése kitartó.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X