Fedezd fel a különböző gabonafélék jótékony hatásait, és tudd meg, hogyan segíthetik egészséged megőrzését.
Ha belépsz egy élelmiszerboltba, kiváló gabonafélék sokaságával találkozol , amelyek mindegyike jótékony hatással van az egészségedre. Tudnod kell, melyiket válaszd, hogy a legjobbat hozhasd ki magadból.
Búza
A búza a legelterjedtebb gabonaféle, amit főként liszt formájában használnak sütéshez és főzéshez. A teljes kiőrlésű búza különösen jótékony, mivel gyulladáscsökkentő és vérképző hatású, valamint elősegíti a májműködést. Javasolt kimerültség, valamint szív- és érrendszeri problémák megelőzésére. A korpa gazdag rostban , ami segíthet a különféle emésztési problémák orvoslásában.
Rizs
A barna rizs gazdag szénhidrátokban és fehérjékben, valamint jelentős vitaminokban és ásványi anyagokban. Rendszeres fogyasztása antiallergén, emésztésjavító és tápláló hatású. Különösen jó a bélműködési zavarok és a magas vérnyomás esetén.
Köles
A köles tápanyagokban gazdag, nem tartalmaz glutént, tehát cöliákiásoknak is megfelelő. Segíti az emésztést és erősíti a hajat, fogakat, körmöt is.
Zab
A zab számos jótékony tápanyagot tartalmaz, és csökkenti a koleszterinszintet. Stimulálja az anyagcserét és segít a bélműködési problémák kezelésében.
Kukorica
A kukorica gazdag telítetlen zsírsavakban és antioxidáns béta-karotinban, javítja a máj és az epe működését, és vizelethajtó hatású.
Rozs
A rozs szénhidrátokban és általános tápanyagokban gazdag, hiszen kiválóan alkalmas székrekedés kezelésére és a vérkeringés serkentésére.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |