Főoldal > EGÉSZSÉG > Ételek, amelyek segítenek legyőzni a szeonális allergiát

Ételek, amelyek segítenek legyőzni a szeonális allergiát

allergiaételek
0

Írta:

Az egészséges és gyulladáscsökkentő ételekkel könnyen felvehetjük a harcot a pollenallergiával.

A szezonális allergia sokak számára komoly kellemetlenséget okoz, mivel a szervezet idegen anyagként észleli a polleneket és más allergéneket. Ez immunválaszt indukál, aminek következtében a hisztaminok és antitestek megjelennek a véráramban , tüneteket okozva. Szerencsére gyulladáscsökkentő, antioxidánsban és probiotikumban gazdag étrenddel enyhíthetjük a tüneteket.

A probiotikus joghurtok, például a kókusztejes változat segíthet csökkenteni az allergiás reakciókért felelős antitestek szintjét. Ugyanakkor érdemes figyelembe venni, hogy az erjesztett élelmiszerek természetes hisztaminokat tartalmazhatnak, ezért olyan vegan joghurtot válasszunk, amely nem vált ki ilyen reakciót.

Az alma, gazdag quercetinben , szintén hatékony, mivel védi az immunrendszert a hisztamin hatásaitól, így csökkentheti az allergiás tüneteket. Terhes nők számára is ajánlott, mivel segít megóvni a babát az asztmától.

Az eper C-vitamint tartalmaz, amely erősíti az immunrendszert és csökkenti a hisztamin szintet, míg a kurkuma cukormentes alternatívát kínál a gyulladás csökkentésére.

Tökmag is segíthet ; tele van magnéziummal, amely megkönnyíti a légzést és csökkenti a hisztamin szintet.

A lazac pedig az Omega-3 zsírsav forrásaként szintén csökkenti a gyulladásokat , így érdemes beiktatni a mediterrán étrendbe.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X