Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezt teszi a testeddel a nektarin

Ezt teszi a testeddel a nektarin

egészségnektarin
0

Írta:

A nektarin, az őszibarack rokona, számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

A nektarin (prunus persica), az őszibarack sima és szőr nélküli rokona, 1940-ben kezdték el nemesíteni Amerikában , majd hódító útjára indult, és nemsokára Európába is eljutott . Ma már Kalifornia a legnagyobb nektarin-termelő hely, bár India, Görögország, Olaszország és Kína is jelentős termelők.

Gazdag vitaminokban , különösen C- és B-vitaminban. Dupla annyi A- és C-vitamint tartalmaz , mint a sárgabarack, és antioxidánsai is egészséges koncentrációban vannak jelen. Emellett vasat, foszfort, káliumot és magnéziumot is tartalmaz, amely javítja a közérzetet és segít az idegesség leküzdésében.

Rendkívül jótékony hatásai vannak a rák és a szív védelmében, hiszen gazdag bioflavonoidokban, különösen karotinoidokban, amelyek csökkentik a sejtek károsodását és segítenek megelőzni a rák kialakulását. Rosttartalma hozzájárul az emésztés javításához és a szív egészségének megőrzéséhez.

Az aszkorbinsav serkenti az immunrendszert, ezzel segítve a fertőzések legyőzését, és támogatja a porcok és csontok regenerálódását.

Alacsony kalóriatartalma miatt fogyókúrás élelmiszer, hiszen 100 grammonként csak 44 kalóriát tartalmaz, telített zsírsav nélkül . A nektarinban lévő rostok segítenek az éhség legyőzésében, és a legjobb hatás érdekében érdemes a héjával együtt fogyasztani, mivel a tápanyagok nagy része ott található.


További cikkeink a témában