Főoldal > Utazás > 3 pénztárcabarát úti cél, ha a tengerre vágysz

3 pénztárcabarát úti cél, ha a tengerre vágysz

BulgáriaHorvátországOlaszországtengerpart
0

Írta: and

Bulgária legnagyobb és legnépszerűbb üdülőparadicsoma Burgastól 30 km-re, a Fekete-tenger partján fekszik. 

Nyaralj a Naposparton!

Sunny Beach csodálatos homokdűnéi, aranysárga strandjai és kellemes klímája felhőtlen kikapcsolódást ígér. A 8 km hosszú tengerparton számtalan szórakozási lehetőség kínálkozik, kipróbálhatod a vízisíelést, a víziernyőzést, a banánhajózást és akár helikopterrel is repülhetsz. A part menti sétányokon rengeteg éttermet szórakozóhelyet és bárt találhatsz, amelyek alacsony árakon nyújtanak magas színvonalú szolgáltatást.

Ha olcsóbb szállást keresel, a Naposparttól 3 km-re lévő Sveti Vlas tökéletes pihenőhely, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a tengerre. A szemközti félszigeten található a Világörökség részét képező Nessebar, ahol megcsodálhatod a bizánci építészet maradványait, az Aleiturgétoszt, a Szent István templomot, az amfiteátrumot és a főtéren a Pankrátort.

tengerpartcikk1.jpg ()

A bolgár konyha ízletes specialitásokkal büszkélkedhet és a borairól is világhíres.  Kóstold meg a tradicionális sopszka salátát, a kebapcse-t, és ha kedveled a halféléket, ne hagyd ki az igazi bolgár különlegességet, a lefer-t sem.

Wellandfit tipp: Vacsorázz egy hangulatos étteremben, és nézd meg a hagyományos tűztáncot, a nestinarit, amelyet ma már csak kevesen ismernek.

Romantikázz Bibionéban!

Ha a tengerparti lustálkodás mellett szívesen belevetnéd magadat a nyüzsgő életbe, Észak-Adria büszkesége igazi paradicsom, ahol bőven van lehetőséged az aktív pihenésre.

Bibione az elmúlt évtizedekben az egyik legjelentősebb idegenforgalmi központtá vált, amelyet egyedülálló adottságainak köszönhet. Az aranyló, puha homokos strand 11,5 km, és kellően széles ahhoz, hogy a rengeteg napernyő kényelmesen elférjen egymás mellett, illetve rendkívül színvonalasak a strandszolgáltatások is. A víz lassan mélyül, így biztonságos és ideális fürdéshez, valamint a vízi sportoláshoz.

Bibione négy részre oszlik: Spiaggia a lüktető belváros, Pineda zöld környezetben található, Lido del Sole csendesebb városrész, míg Lido dei Pini szépséges vörös virágai, a fenyőerdők és a fehér strandok kontrasztjával egészen különleges. Ha itt vakációzol, érdemes ellátogatnod a 20. század elején épült, ma már használaton kívüli világítótoronyhoz, ahol a Tagliamento folyója a tengerbe torkollik, valamint a hangulatos borospincékhez és a szőlőskertekhez. A városi piacon a helyi ínyencségektől kezdve a régi ékszerekig mindent megtalálhatsz. Ha elfáradtál, térj be egy kellemes tavernába.

Wellandfit tipp: Kóstold meg a környéken termesztett spárgát és a hosszúszemű rizst, ami remek kísérője a friss halételeknek.

tengerpartcikk2.jpg ()

Vakációzz a Rab-szigeten!

A horvát tengerpart egyik gyöngyszeme a Rab-sziget, amelyet csak komppal lehet megközelíteni. Páratlan természeti adottságai, kulturális élményei és homokos partjai miatt a sziget az utóbbi években a turisták egyik legkedveltebb célpontjává vált, ahol számtalan olcsó szálláslehetőség is kínálkozik. A sziget több gyönyörű stranddal rendelkezik, napozhatsz a közeli Loparban lévő Paradicsom-parton, kedvedre fürdőzhetsz a híres nudista strandon, a Saharán, ha pedig bulizni szeretnél, a Pudarica strandon a Santos Klub az ország legpörgősebb helye.

A főváros, Rab nevezetességei közül feltétlenül látogass el a román stílusú harangtornyokhoz, a főutcán a velenceik által épített Loggia-ba, ám érdemes megtekintened a Szent Antal templomot, a Szent János evangélikus templomot, a monostor romjait és a gyönyörű Dundo erdőt is, ahol a fenyők illata a rózsákkal keveredik. Barangold be a környék szigeteit,  és fedezd fel az érintetlen természetet.

Wellandfit tipp: A szigeten július 25 és 27 között tartják a középkori fesztivált, ahol megismerheted a korabeli ételeket, az öltözékeket és mesterségeket.

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Tippek fogaink egészségének megőrzéséhez

Őrizzük meg egészséges mosolyunkat!


További cikkeink a témában

kalandszörf

Hogyan kezdjünk a szörfös kalandba? Tippek

Írta:
0

A szörfözés izgalmas sport, amely lehetőséget ad arra, hogy közelebb kerüljünk a természethez, és megismerjük a tenger erejét. Ha valaki úgy dönt, hogy belekóstol ebbe a kihívásokkal teli vízi sportba, először is tisztában kell lennie azzal, mit jelent valójában a szörfözés, és milyen előkészületeket igényel. A kezdéshez nemcsak fizikai felkészültség szükséges, hanem megfelelő felszerelés és a tenger vagy óceán iránti tisztelet is elengedhetetlen.

Kövess Facebook-on!
X