Hozzávalók: 6 db teljes kiőrlésű szendvicskenyér, kis darabokra törve2 alma meghámozva, szeletekre vá
Hozzávalók:
6 db teljes kiőrlésű szendvicskenyér, kis darabokra törve
2 alma meghámozva, szeletekre vágva
2 vékonyra vágott banán
Egy marék glutén- és laktózmentes csokichips
2 evőkanál barna cukor
1 kávéskanál fahéj
fél csomag vaníliás cukor (ha nem elég édes)
6 db nagy tojás (lehet tojásfehérje is)
3 és fél csésze vaníliás kókusztej (vagy ízesítetlen)
Elkészítés:
1. Vajazz ki egy közepes tepsit, majd fektesd a kenyérkockák felét az aljára. Ezután egyengesd el rajta az alma- és banánszeleteket.
2. Szórd a tetejére a a csokichips és a barna cukor felét, aztán add hozzá a fahéjat és a vaníliás cukrot is, ha szükséges. Hintsd el a massza tetején a megmaradt kenyeret és csokit.
3. A tojásokat (vagy tojásfehérjéket) keverd ki egy nagy tálban a kókusztejjel, és óvatosan oszlasd el a kenyéren.
4. Tedd félre a tepsit 20 percre, és ezalatt néha egy villával nyomd mélyebbre a kenyereket, hogy jól átjárja őket a tojásos massza. Szórd a tetejére a megmaradt barna cukrot, és ha szükséges, még egy kicsi fahéjat és vaníliás cukrot is. Közben melegítsd fel a sütőt 200 fokra.
5. Helyezd a tepsit egy nagyobb tepsibe, majd engedj meleg vizet a külső tepsi aljába addig, míg a belső tepsi feléig nem ér. Aztán tedd az egészet a sütőbe, és süsd 90 percig.
6. A sütinek középen lágynak, a tetején viszont ropogósnak kell lennie, így miután kivetted a sütőből, tálalás előtt hagyd állni 15 percig. Köszi, Jessica, imádni fogjunk!
Tápanyagtáblázat (1 adag=358,6g):
Kalóriatartalom: 394
Zsír: 13,5 g
Koleszterin: 186 mg
Protein: 7,5 g
Összes szénhidrát: 58,6 g
Fotó: Profimedia – Red Dot