Főoldal > AKTUÁLIS > Hatha jógával marad karcsú a szép Camilla Belle!

Hatha jógával marad karcsú a szép Camilla Belle!

diétahatha jógaszínésznőtánc
0

Írta: and

A siker és a csillogó látszat ellenére bizony a sztárok is szembesülnek a stresszel, illetve ennek hatásaival. Így nem is csoda, ha számos híresség keresi azokat a mozgásformákat, melyek nemcsak remek alakot formálnak, hanem a lelki egyensúly megtalálását is hatékonyan segíthetik. A szép Camilla Belle például a hatha jóga híve, hiszen elmondása szerint ez a […]

A siker és a csillogó látszat ellenére bizony a sztárok is szembesülnek a stresszel, illetve ennek hatásaival. Így nem is csoda, ha számos híresség keresi azokat a mozgásformákat, melyek nemcsak remek alakot formálnak, hanem a lelki egyensúly megtalálását is hatékonyan segíthetik.

A szép Camilla Belle például a hatha jóga híve, hiszen elmondása szerint ez a jógatípus jól átmozgatja, és a legstresszesebb időszakban is segít abban, hogy el tudjon lazulni. „A munkám miatt olykor elég feszített a tempó, ezért jól esik néha teljesen kikapcsolni, és relaxálni” – nyilatkozta korábban a színésznő.

Camilla ezáltal tulajdonképpen remekül megfogalmazta a hatha jóga lényegét, hiszen „az egészség jógájának” is nevezett jógatípus célja a test, a lélek és a szellem egységének megteremtése, amit a jógázó különböző testhelyzetek (ászanák), légzőgyakorlatok és relaxáció alkalmazásával érhet el.

Ezt a törekvést a hatha jóga a nevében is hordozza, ugyanis a „ha” Napot, a „tha” Holdat jelent. A hatha jóga célja pedig a Nap és a Hold, a pozitív és a negatív, a férfi és a női jellegű jellegű energia kiegyensúlyozása a testben. Valamint az, hogy képessé váljunk a meditációra, illetve a boldogság állapotában való elmerülésre.

Ezen célok elérése érdekében a hatha jóga során alkalmaznak mudrákat (a harmónia erősítésére hivatott, meghatározott jelentésű kéztartások), mantrákat (a meditációt segítő hangok, szavak, versikék vagy egyéb szövegek) és bandhákat (olyan gyakorlatok, melyek bizonyos izmok zárásával megfelelő helyekre juttatnak energiát, illetve aktivizálják annak áramlását a testben).

Camillához a hatha jóga mellett közel áll a tánc is, mivel korábban évekig táncol. A futást viszont sosem kedvelte igazán – akkor sem, amikor ez a mozgásforma is része lett a 2006-os Ismeretlen hívás című mozi főszerepére való felkészülésének.

A színésznő akkor személyi edző segítségével tanulta meg, mi mindenre kell ügyelnie futás közben, hogyan melegítsen be, hogyan kerülje el a sérüléseket, illetve konkrét technikákkal is megismerkedett. Emellett szinte minden nap súlyzós edzés is várt rá.

„Ami pedig a diétámat illeti, akkor rengeteg proteint kellett fogyasztanom, többek közt protein shake-ek formájában is” – mondta a csinos sztár, aki leginkább akkor kezdte érezni az edzés és a diéta hatásait, amikor izmai miatt alig fért bele a ruháiba.  

Camilla a forgatás után visszatért a táncórákhoz, és – bár elmondása szerint a súlyzós gyakorlatokkal és a fekvőtámaszozással nem állt le, – a futást örömmel hagyta abba. Diétáját illetően pedig csökkentette a proteinbevitelt, és egészséges, kiegyensúlyozott diétára, illetve rendszeres étkezésre állította át a testét.

A Jack és Rose balladája, az I. E. 10000 és Az energia című filmek kaliforniai születésű sztárja egyébként nemcsak arra büszke, hogy 1993 óta szerepel filmekben és sorozatokban, hanem arra is, hogy barátai szerint a hírnév nem változtatta meg. „Valahányszor beszélgetünk, mindig elcsodálkoznak, hogy ugyanaz a lány vagyok, aki mindig is voltam” – mondta Camilla Belle.

Fotók: Profimedia.hu

Bűnmentes élvezet – miket rágcsáljunk?

Simán feszesebb!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X