Cseresznyés-vaníliás puding(2 adag) Hozzávalók:1 nagy avokádó¼ csésze cukrozatlan
Cseresznyés-vaníliás puding
(2 adag)
Hozzávalók:
1 nagy avokádó
¼ csésze cukrozatlan mandulatej
1 teáskanál vanília kivonat (vagy ½ teáskanál vaníliapor)
13-15 magozott cseresznye (plusz 1 a tálaláshoz)
1-2 evőkanál juharszirup (vagy 14 csepp édesítő)
1 csipet tengeri só
Goji bogyó, kendermag, kakaószemek a tálaláshoz
Elkészítés:
Tedd az összes hozzávalót egy keverőtálba, és addig mixeld, ameddig sima és krémes lesz. A tetejére szórj goji bogyókat, kendermagot, kakaószemet (kívánság szerint) és egy extra szem cseresznyét. Így nem csak finom, hanem gusztusos is lesz a pudingod.
Csokis-avokádós szelet
(25 kisebb falat)
Hozzávalók:
10 dkg legalább 70% kakaótartalmú feldarabolt étcsokoládé
1 nagy kimagozott és pépesített avokádó
1/3 csésze kókusztej (lehet konzerv is)
½ teáskanál vaníliakivonat
ízlés szerint édesítő
¼ teáskanál só
apróra vágott nyers pisztácia (vagy más dióféle)
Elkészítés:
Lassú tűzön melegíts fel minden összetevőt a pisztácia kivételével egy serpenyőben. Akkor jó, ha a csokoládé már teljesen megolvadt, és sima keveréket kapsz. Add hozzá a pisztáciát, alaposan forgasd meg benne. Keress egy edényt, amiben egy éjszakán át hűteni fogod az elkészült finomságot. Oszlasd el benne úgy, hogy kb. 3 centiméter magasságú legyen a sütemény. Másnap reggel fordítsd ki az edényből a süteményt, és kockázd fel az édességet. Fogyasztásig továbbra is hűtőben, légmentesen záródó edényben tárolhatod a kis falatkákat.
Avokádós mézes jégkrém
(2 csésze)
Hozzávalók:
2 érett avokádó meghámozva és kimagozva
1 kókusz húsa és teje
½ csésze méz
¼ csésze juharszirup
1 teáskanál vanília kivonat
1 csipet só
Elkészítés:
Egy turmixgépben minden összetevőt keverj simára. Öntsd a fagylaltkészítőbe, és az utasításoknak megfelelően, a szokásos módon folytasd a műveletet. Ha nincs ilyen géped, öntsd a kapott pépet hűthető tárolóedénybe és kb. 4 órán át hagyd megfagyni a fagyasztóban. Fogyasztás előtt kb. 15 perccel vedd ki a frigóból.
Fűszeres-csokoládés avokádó mousse
(2 adag)
Hozzávalók:
2 avokádó húsa
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 evőkanál méz vagy juharszirup
1 nagy csipet chili por
1/8 teáskanál őrölt kardamom
¼ teáskanál őrölt fahéj
1-3 evőkanál tej
málna a tálaláshoz
Elkészítés:
A turmixgépben keverd össze a hozzávalókat a tej kivételével. Kb. egy percig mixeld, majd adj hozzá annyi tejet, amennyi szükséges ahhoz, hogy elérje a kívánt állagot. Kóstold meg, és adj hozzá még mézet vagy fűszereket, ha szükségesnek érzed. 15 percig hűtsd a mélyhűtőben, addig el fog tűnni az avokádó íze. Tálalás előtt málnával díszítheted.
Fotó: Profimedia – Red Dot, Pinterest