Főoldal > DIÉTA > Karcsúsodj levesekkel!

Karcsúsodj levesekkel!

0

Írta: and

Eláruljuk, hogy mit kell tenned, kanálról-kanálra… Emlékszel még a kilencvenes évek legnépszerűbb fogyókúra őrületére, a káposztaleves diétára? Szinte minden családban volt valaki, aki kipróbálta a tiszavirág életű karcsúsodást. Bár a káposztából és különféle zöldségekből készült levesből bármennyit lehetett enni, mégis kevesen bírták végigcsinálni a 7-21 napos kúrát. Ez nem is csoda, hiszen kevés ennél unalmasabb […]

Eláruljuk, hogy mit kell tenned, kanálról-kanálra…

Emlékszel még a kilencvenes évek legnépszerűbb fogyókúra őrületére, a káposztaleves diétára? Szinte minden családban volt valaki, aki kipróbálta a tiszavirág életű karcsúsodást. Bár a káposztából és különféle zöldségekből készült levesből bármennyit lehetett enni, mégis kevesen bírták végigcsinálni a 7-21 napos kúrát. Ez nem is csoda, hiszen kevés ennél unalmasabb diéta létezik, ráadásul kiegyensúlyozatlan táplálkozáshoz is vezet. Orvosok és dietetikusok is felemelték a szavukat a hasonló, rövid idő alatt gyors fogyást ígérő, egyoldalú diéták ellen. Ugyanakkor hangsúlyozták, hogy az otthon készült, alacsony zsírtartalmú, változatosan elkészített levesek egészségesek, és ha okosan esszük, még fogyasztanak is.

leveskura2.jpg ()Miért jó a leves?

A „levesezés” az egyik legkiválóbb fogyókúrás módszer. Számos előnye van: sokat ehetsz belőle, mégis kevés kalóriát tartalmaz, remek folyadékpótló és átmelegít a hideg őszi napokon. A leves hamar eltelíti a gyomrodat, és nem leszel éhes. Főzhetsz belőle nagy adagot, aminek a felét nyugodtan le is fagyaszthatod. Nyugodtan viheted a munkahelyedre is, hiszen pikk-pakk felmelegítheted az egészséges ebédedet.

Hogyan fogyhatsz a levesektől?

Tanulmányok bizonyítják, ha az ebédet egy tál levessel kezdjük, utána  húsz százalékkal kevesebbet eszünk a főételből. Ráadásul a kevés kalóriát tartalmazó levesek nemcsak az éhségedet csillapítják, hanem vitaminokkal és ásványi anyagokkal töltik fel a szervezetedet. Ha belekezdesz az egy hónapos leves diétába, akkor a kúra első hetében a főétel előtt egyél meg egy tál vegyes zöldséglevest. A levesben ne legyen se rántás, se olaj. Az ezt követő három hétben a főétkezésre csak levest fogyassz! Figyelj arra, hogy változatosan készítsd el a leveseidet! A fantáziádnak ne szabjon határt semmit! A levesben lehet szezonális vagy fagyasztott zöldség, sovány hús vagy hal, tojás, illetve gyümölcs is. Ízesítésként rakhatsz bele natúr joghurtot, sőt akár túrót is!

Ha kifogysz az ötletekből, remek recepteket találhatsz a következő oldalakon:
http://www.otletkonyha.hu/levesek/zoldseglevesek/1/
http://margusz.hupont.hu/14/dietas-levesek
http://www.nosalty.hu/receptek/kategoria/levesek?gclid=CPPKxsryqKwCFelXmAod6GMmAg

Tabu levesek

A kúra alatt mindenképpen kerüld a levesporokat, illetve a kész leveseket. Ezek gyakran tartalmaznak egészségtelen transz zsírokat, tartósítószereket és mesterséges ízfokozókat. Ha fogyni akarsz, akkor kerüld a tejszínnel készülő és vörös húskockáktól hemzsegő leveseket! Levesbetétként soha ne használj tésztát! Ha sikerül az egy hónapot végigkanalaznod, jutalmad legalább egyel kisebb ruhaméret, és mínusz 3-5 kg lehet…


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X