Főoldal > DIÉTA > Detox diéta- bizonyítottan hatásos!

Detox diéta- bizonyítottan hatásos!

0

Írta: and

A kísérlet után Morgan Spurlock párja, Alex Jamieson segítségét kérte a fogyásban, aki kitalált egy csoda fogyókúrát neki, melynek neve: detox diéta. A kúra lényeg A detox szó ismerős lehet, hiszen az ájulásig lerészegedőket is a detoxikálóba szokták vinni. Ezen a helyen is ugyanaz a cél, mint a fogyókúránál, hogy megszabadítsák a testet a felgyülemlett […]

A kísérlet után Morgan Spurlock párja, Alex Jamieson segítségét kérte a fogyásban, aki kitalált egy csoda fogyókúrát neki, melynek neve: detox diéta.

A kúra lényeg

A detox szó ismerős lehet, hiszen az ájulásig lerészegedőket is a detoxikálóba szokták vinni. Ezen a helyen is ugyanaz a cél, mint a fogyókúránál, hogy megszabadítsák a testet a felgyülemlett méreganyagoktól. Morgan felesége ugyan nem találta fel a spanyolviaszt, de összeállított egy olyan kétszer 8 hetes programot, amit ha betartasz, nem csak karcsúbb, de egészségesebb is leszel!

Az első nyolc hétben a szervezeted rá kell hangolni a kúrára. Az étkezéseidből ki kell iktatnod a magas cukortartalmú ételeket (süti, csoki, banán, alkohol) és a fehérlisztet. A főzésnél és az ételek tárolásánál pedig nem szabad műanyag edényeket használnod, mert ezekből – a kúra feltalálója szerint – szintén káros anyagok válhatnak ki. A második nyolc hétben pedig csak olyan menüsor kerülhet az asztalodra, amiben nincs semmi állati eredetű. Azaz kerülnöd kell a húst, halat, a tojást, a tejet, a sajtot, de még a mézet is!

Szervezet megterhelése

Az étrend, amelyet a második nyolc hétben követned kell, az úgynevezett vegán étrend. Szervezeted így nem terheled nehezen emészthető, zsíros ételekkel, ezért meglepően dinamikusabbnak és frissebbnek érzed majd magad.

Nehézségek

Ha eddig a munkatársaiddal mentél ebédelni, bizony ebben a nyolc hétben lehet, hogy le kell mondanod a társaságukról. A munkahelyi menzák és kis éttermek nem híresek a vegán ételeikről. Ha tényleg nem akarsz kísértésbe esni, jobb, ha otthonról viszel ebédet. Recepteket, segítséget találsz itt http://vegan.lap.hu/

Figyelned kell arra is, hogy a diéta alatt a megfelelő mennyiségű vitaminokat és ásványi anyagokat azért megkapja a szervezeted. Tippeket az egészséges vegán étrendhez itt kereshetsz: http://govindananda.blogter.hu/106792/veganizmus_diohejban

Kinek ajánlott?

Nagy akaraterő mindenképpen szükséges ehhez a kúrához, hiszen két hónapig szinte minden kedvenc ételedet mellőznöd kell. Jó hír azonban, hogy ezzel a kúrával végre olyan ételeket és italokat (szejtán, rizstej) is megkóstolhatsz, amik eddig soha nem kerültek a bevásárlókosaradba.

Pénztárcabarát?

Az attól függ. Ha folyamatosan vigasztalni akarod magad az étrendedből kimaradt édesség és hús miatt, akkor bizony kisebb vagyonokat hagyhatsz a bioboltokban különböző „pótszerekért”. Ha azonban a szemed előtt tudod tartani a nyolcadik hét végén elérendő „karcsú én” célt, akkor viszonylag olcsón megoldhatod a diétát, zöldségekből, gyümölcsökből, teljes kiőrlésű tésztaételekből.

Eredmény

Látványos eredmény érhető el a kúra végére! Nem csak, hogy megszabadulhatsz 6-8 kilogramm feleslegedtől, de a szívednek, a bőrödnek és az anyagcserédnek is jót tesz ez a két hónapos vegán kúra. Ha Gwyneth Paltrow és Oprah Winfrey többször végigcsinálta már, akkor neked is menni fog!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X