Barackos-túrós alma Hozzávalók: 400 gr alma 150 gr túró 50 gr probiotikus joghurt 100 gr őszibarack 2 evőkanál méz 1 db vaníliarúd 1 citrom leve Elkészítés: Az almákat félbevágjuk, a magházat kivágjuk. Citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg. A sovány túrót a natrú joghurttal, a felkockázott barackkal és a mézzel, valamint a vaníliarúd kikapart belsejével […]
Barackos-túrós alma
Hozzávalók:
- 400 gr alma
- 150 gr túró
- 50 gr probiotikus joghurt
- 100 gr őszibarack
- 2 evőkanál méz
- 1 db vaníliarúd
- 1 citrom leve
Elkészítés:
Az almákat félbevágjuk, a magházat kivágjuk. Citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg. A sovány túrót a natrú joghurttal, a felkockázott barackkal és a mézzel, valamint a vaníliarúd kikapart belsejével alaposan elkeverjük, majd a fél almákra pakoljuk. Behűtve fogyasztjuk.
$beszur$
Feketeszedres túrókrém
Hozzávalók:
- 400 gr feketeszeder (mélyhűtött is lehet)
- 200 gr probiotikumos túró
- 1 dl bio tejszín vagy tejföl
- 1 evőkanál méz
Elkészítés:
A megtisztított és gondosan megmosott szedret lecsöpögtetjük. A túrót a villával alaposan összetörjük, a tejszínt habbá verjük (ha tejfölt használunk, akkor ez természetesen elmarad), a túróhoz hozzáadjuk, a krémet mézzel ízesítjük, és a gyümölccselösszekeverjük. Behűtve tálaljuk.
$beszur$
Habos szilva
Hozzávalók:
- 600 gr magvaváló szilva (aszalt is lehet)
- 160 gr dióbél
- 2 tojás fehérje
- 2 evőkanál barnacukor
- 60 gr csokoládé
- 20 gr vaj
Elkészítés:
A szilvát kimagozzuk, a mag helyére diót teszünk. A tojásfehérjékből habot verünk a barna cukorral, belekeverjük a megreszelt csokoládét. Jénai tálba tesszük a töltött szilvákat, ráöntjük a csokis habot, és sütőben megsütjük. Külölegesen finom desszert.
Cikkünk Tihanyi András dietetikus szakértőnk Wellness étrend című könyve nyomán készült. A könyvben hasznos tippeket olvashatsz az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásról!
Részletek a könyvről:
Szerző: Tihanyi András
Kiadó: White Golden Book Kft., 2007. 1506 Bp., 116. Pf. 133.