Főoldal > DIÉTA > 3 nyalánkság a wellness jegyében

3 nyalánkság a wellness jegyében

0

Írta:

Barackos-túrós alma Hozzávalók: 400 gr alma 150 gr túró 50 gr probiotikus joghurt 100 gr őszibarack 2 evőkanál méz 1 db vaníliarúd 1 citrom leve Elkészítés: Az almákat félbevágjuk, a magházat kivágjuk. Citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg. A sovány túrót a natrú joghurttal, a felkockázott barackkal és a mézzel, valamint a vaníliarúd kikapart belsejével […]

0008818_3.jpg ()

Barackos-túrós alma
Hozzávalók:

  • 400 gr alma
  • 150 gr túró
  • 50 gr probiotikus joghurt
  • 100 gr őszibarack
  • 2 evőkanál méz
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 citrom leve

Elkészítés:
Az almákat félbevágjuk, a magházat kivágjuk. Citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg. A sovány túrót a natrú joghurttal, a felkockázott barackkal és a mézzel, valamint a vaníliarúd kikapart belsejével alaposan elkeverjük, majd a fél almákra pakoljuk. Behűtve fogyasztjuk.

$beszur$

Feketeszedres túrókrém
Hozzávalók:

  • 400 gr feketeszeder (mélyhűtött is lehet)
  • 200 gr probiotikumos túró
  • 1 dl bio tejszín vagy tejföl
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés:
A megtisztított és gondosan megmosott szedret lecsöpögtetjük. A túrót a villával alaposan összetörjük, a tejszínt habbá verjük (ha tejfölt használunk, akkor ez természetesen elmarad), a túróhoz hozzáadjuk, a krémet mézzel ízesítjük, és a gyümölccselösszekeverjük. Behűtve tálaljuk.

$beszur$

0008818_1.jpg ()

Habos szilva
Hozzávalók:

  • 600 gr magvaváló szilva (aszalt is lehet)
  • 160 gr dióbél
  • 2 tojás fehérje
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 60 gr csokoládé
  • 20 gr vaj

Elkészítés:
A szilvát kimagozzuk, a mag helyére diót teszünk. A tojásfehérjékből habot verünk a barna cukorral, belekeverjük a megreszelt csokoládét. Jénai tálba tesszük a töltött szilvákat, ráöntjük a csokis habot, és sütőben megsütjük. Külölegesen finom desszert. 

Cikkünk Tihanyi András dietetikus szakértőnk Wellness étrend című könyve nyomán készült. A könyvben hasznos tippeket olvashatsz az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásról!

Részletek a könyvről:
Szerző: Tihanyi András
Kiadó: White Golden Book Kft., 2007. 1506 Bp., 116. Pf. 133.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X