Kedvenc öntetedet házilag is elkészítheted!
A majonéz sokunk nagy kedvence, de sajnos a bolti változatban rengeteg a cukor. Néhány alapanyagból azonban elkészítheted otthon is a cukormentes változatot.
Hozzávalók
- 1 nagy, lehetőleg bio tojás
- 2 dl napraforgó olaj
- 2 teáskanál borecet
- 1 csipet só
- ízlés szerint 1-2 csepp folyékony sztívia
Elkészítés
- A tojást üsd fel egy tálba, majd habverő segítségével verd fel.
- Az olajat nagyon lassan csepegtetve, csorgatva add hozzá, miközben kevered a habverővel. Egy kis olajat adj hozzá, majd csak keverd, még egy kis olaj, és keverd…
- Ha az összes olajat belekeverted, kapcsold ki a habverőt, és add hozzá az ecetet, a sót, és ha szeretnéd édesíteni, a szítviát.
- Egy kanállal keverd össze, majd tedd egy kis időre a hűtőbe fogyasztás előtt.
- Mivel nyers tojásból készül, 1-2 napon belül használd fel a házi majonézt!
(VIA)
Fotó: Getty Images