Főoldal > DIÉTA > Egyperces diétatitkok

Egyperces diétatitkok

cukormentesdiétafogyókúra
0

Írta: and

Van egy perced? Akkor máris elkezdheted csökkenteni a súlyodat!

Íme néhány szuper tipp, amellyel csökkentheted a bevitt kalóriát és zsírt is égethetsz, ráadásul mindezt nem több, mint 60 másodperc alatt. Naponta legalább 1000 percet töltesz ébren, így bőven van lehetőséged a következő trükköket beépíteni a napi rutinba, és utána már csak a fogyást „kell” élvezned!

Keverj gyümölcs-fröccsöt!

Hígítsd fele-fele arányban a kedvenc gyümölcslevedet szénsavas vagy mentes ásványvízzel. Így üvegenként akár 85 kalóriát is megspórolhatsz, ami évente akár 2,5 kg mínuszt jelent.

Rágózz!

A kutatók felfedezték, hogy a cukormentes rágógumi rágása növeli az anyagcserét, nem is kicsit, kb. 20%-kal. Rágózással tehát évente akár 5 kilótól is megszabadulhatsz!

Séta előtt zöld tea

A koffein felszabadítja a zsírsavakat, így a szervezeted könnyebben tud zsírt égetni. A zöld tea antioxidáns vegyületei, a polifenolok pedig nagyon jól együttműködnek a kalória eltüntetéséért felelős koffeinnel. (Ha magas a vérnyomásod, hagyd ki ezt a tippet.)

Csomagolj ebédet!

Ha egy héten több mint 5 alkalommal étteremben eszel, nagy a veszélye, hogy közel 300 kalóriával többet fogyasztasz, mintha otthon ennél vagy főtt ételt csomagolnál magadnak.

Mártogasd a kenyeret!

Használj vaj helyett olívaolajat! Sokkal egészségesebb, és abban is segít, hogy kevesebbet egyél, hiszen hamarabb telítve érzed majd a pocakodat. Egy vizsgálat szerint, akik ezt a trükköt bevetik, 52 kalóriával kevesebbet visznek be a szervezetükbe naponta.

Ne spórolj a lenmaggal!

A magas rosttartalmú, őrölt lenmag segíthet megfékezni az étvágyat és eltünteti a bevitt kalóriát. Adhatod joghurthoz, de belesütheted muffinba vagy kenyérbe is.

Diétás dresszing

A salátákat a következő öntettel ízesítsd: 1 ek. balzsamecet, ¼ tk. olívaolaj, ¾ tk. dijoni mustár, ¼ tk. torma. Keverd össze a hozzávalókat, öntsd a salátára, és fogyaszd mosolyogva, mert ez a finomság csak 20 kalóriát és 1,5 gramm zsírt tartalmaz.

Nasi előtt hasprés

Mielőtt kibontanál egy szelet csokit, megennél egy gombóc fagyit, stb., csinálj legalább 40 felülést! Legközelebb meggondolod, hogy nassolsz-e!

Egyél halat!

Az omega-3 zsírsavban gazdag tonhal, makréla, tőkehal és lazac segít a fogyásban, mert fogyasztásuk javítja az anyagcserét. Azok a túlsúlyos emberek, akik olyan csökkentett kalóriatartalmú diétát tartottak, amely rendszeresen tartalmazott halat, 20%-kal több súlytól szabadultak meg naponta, mint akik hal-mentes diétán voltak.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X