Főoldal > MOZGÁS > A kerek popsi titka

A kerek popsi titka

bikiniszezonkerekpopsimozgáspopsi
0

Írta:

Míg vannak a testnek olyan területei (pl. mellek, csípő szélessége) amelyeken sem életmóddal, sem edzéssel nem változtathatunk, addig a popsinkat olyanra kerekíthetjük, amilyenre csak szeretnénk.

Diéta

Bár a popsit elsősorban edzések alkalmával gyúrhatjuk tökéletesre, fontos, hogy az étrendünk is megfelelő legyen. Ahhoz ugyanis, hogy a kívánt hatást mielőbb elérhessük, le kell szednünk róla a felesleges zsírt. Változtatásokra fel tehát: kerüljük a cukrot és a finomított szénhidrátokat, fogyasszunk minél több lédús zöldséget és gyümölcsöt, halat, lassan felszívódó szénhidrátokat.

Futás

A futás az egyik legpraktikusabb mozgásforma, hiszen csak egy jó futócipő kell hozzá, és bárhol, bármikor lehet róni a köröket. Sőt, az egyik leghatásosabb is, már ami a popsikerekítést illeti. Mivel kardiómozgás, ezért lefaragja a pluszkilókat, az alsó területekről különösen gyorsan leszívja a felesleget, de egyúttal formálja is a farizmokat.

Lépcsőzés

A lépcsőzés bár sokaknak nem a kedvenc mozgásformája, valójában igen hatékony comb- és popsiformálás tekintetében. Bár nem egyszerű gyakorlat, rövid idő alatt látványos változást eredményez. A zsírsejteket ugyanúgy megcélozza, mint a futás, azonban még kerekebb, még nagyobb izomtömeget tudunk építeni, ha rendszeresen lépegetünk fokról-fokra felfelé.

Biciklizés

Itt a jó idő, érdemes kihasználni, és hatalmas bringatúrákat szervezni a szabadban. Amellett, hogy remek időtöltést és kellemes kikapcsolódást ígér, még a comb és fenék izmait is alaposan megdolgoztatja. Ha teheted, válaszd a hegyvidéket, nem csak a látvány és a kristálytiszta levegő miatt, hanem azért is, mert hegymenetben sokkal erőteljesebben formálhatod popsidat.

Súlyzós gyakorlatok

Ha már minden felesleget eltüntettél a kényes területekről, jöhetnek a kőkemény súlyzós gyakorlatok. Mielőtt belevágnál, érdemes tisztáznod magadban, hogy nagyobb, látványosabb farizmot szeretnél, vagy kisebb, szálkásabb izomzatot. Amennyiben előbbi a cél, kevesebbet ismétlésszámot kell végezned, de nagyobb súlyokkal, míg utóbbi esetben többszöri ismétlésszám javasolt kisebb súlyokkal.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X