Ha tojásallergiás vagy, illetve tojásmentes étrendet folytatsz, vagy olyan személynek sütsz, aki nem eszik tojást, esetleg egyszerűen elfogyott a tojás, próbáld ki a következő tippeket a helyettesítésére a sütiknél!
Gyümölcspüré
Almaszósz, banánpüré, érett avokádó, sült sütőtökpüré. Ha ezekkel helyettesíted a tojást, nem lesznek szárazak a sütemények, és egy plusz kellemes édes ízt is kaphatnak. Az alapszabály, hogy édesítetlen pürét használj, és tojásonként negyed csészényi adaggal helyettesíts! A legjobb helyettesítő kenyerekhez, muffinokhoz, browniekhoz.
Őrölt chia vagy lenmag
Ezeket az omega-3-ban gazdag magvakat is bátran használhatod a tojás helyettesítésére. Egy evőkanál őrölt magot 3 evőkanál vízzel sűríts egyenletes pasztává, robotgép segítségével – ez 1 tojás helyettesítésére szolgáló adag. A legjobb helyettesítő gofri, palacsinta, muffin készítéséhez.
Szódabikarbóna és ecet
A torták, cupcake-ek készítéséhez választhatod a tojás helyettesítésére az ecetet és a szódabikarbónát. Minden tojás helyett egy evőkanál ecetet kell elkeverni egy teáskanál szódabikarbónával, ettől levegős lesz a sütemény.
(VIA)
Fotó: Getty Images