A reggelire elfogyasztott cukrozott, csokoládés péksüteményektől sokszor lassú és nyűgös leszel egész nap, ugyanis a vércukorszinted a fogyasztásuk után éppen olyan gyorsan leesik, mint amilyen gyorsan felugrik, miután behabzsolsz egy kakaós csigát.
A csábító sütemények helyett ezért válassz minden reggel alacsony cukor-, és magas rost- és fehérjetartalmú finomságokat. Ha tanácstalan vagy, válogass ezekből a verziókból, amelyek kevesebb mint 30 gramm cukrot tartalmaznak adagonként. Nem csupán jóllakott leszel az ínycsiklandozó falatok után, de az alábbi ételek elegendő energiával is feltöltenek ebédig.
1. Joghurt, müzli és gyümölcs
180 g natúr görög joghurt: 13 g cukor
1/4 csésze müzli (hozzáadott cukor nélkül): 4 g cukor
1/2 csésze szeletelt eper: 3.9 g cukor
Összesen: 20.9 g cukor
2. Vega omlett
2 nagy tojás: 0.4 g
5 cseresznyeparadicsom: 2.2 g
6 brokkolivirág: 2.4 g
1 csésze spenót: 0.1 g
3 közepes gomba: 0.9 g
30 gramm alacsony zsírtartalmú, felkockázott sajt: 0 g
Összesen: 6 g cukor
3. Almás-fahéjas zabpehely mandulával
1/2 csésze bio, natúr zabpehely: 1 g
1 kis alma: 15.5 g
1/2 evőkanál méz: 8.6 g
8 nyers mandula: 0.5 g
1/4 teáskanál fahéj: 0 g
Összesen: 25.6 g cukor
4. Banános-mandulavajas pirítós
2 szelet teljes kiőrlésű pirítós: 6 g
2 evőkanál mandulavaj: 0 g
1 közepes banán: 14.4 g
Összesen: 20.4 g cukor
5. Mandulás-gyümölcsös turmix
3 közepes eper: 1.7 g
1/2 közepes banán: 7.2
1/2 csésze áfonya: 7.4 g
90 g zsírszegény görög joghurt: 3.5 g
1/2 csésze alacsony zsírtartalmú tej
10 nyers mandula: 0.6 g
Összesen: 26.6 g cukor
6. Teljes kiőrlésű palacsinta
3 teljes kiőrlésű lisztből készült, cukormentes palacsinta: 9.1 g
1/4 csésze natúr joghurt fahéjjal megszórva: 4.1 g
1/4 csésze áfonya: 3.7 g
3 nagy eper: 2.5 g
Összesen: 19.4 g cukor
7. Gabonapehely tejjel és mangóval
3/4 csésze natúr, cukrozatlan, teljes kiőrlésű gabonapehely: 5 g
1 csésze alacsony zsírtartalmú tej: 12.3 g
1/2 csésze kockára vágott mangó: 12.2 g
Összesen: 19.5 g cukor