Főoldal > AKTUÁLIS > Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok a Sanoma Budapest Zrt-nél

Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok a Sanoma Budapest Zrt-nél

életmódprogrampályázatprojekttréning
0

Írta:

Pályázat száma: TÁMOP-6.1.2/A-09/1-KMR-2009-0007 Projekt időtartama: 2010. május 1 – 2010. október 31. Kedvezményezett: Sanoma Budapest Zrt. 1037 Budapest, Montevideo u. 9. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 9 072 000 Ft. „A Sanoma Budapest Zrt. vezetősége és a résztvevő munkatársak egyaránt nagy várakozásokkal tekintettek a TÁMOP-6.1.2/A-09/1-KMR-2009-0007 jelű pályázati támogatás keretein […]

Pályázat száma: TÁMOP-6.1.2/A-09/1-KMR-2009-0007

Projekt időtartama: 2010. május 1 – 2010. október 31.

Kedvezményezett: Sanoma Budapest Zrt. 1037 Budapest, Montevideo u. 9.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 9 072 000 Ft.

„A Sanoma Budapest Zrt. vezetősége és a résztvevő munkatársak egyaránt nagy várakozásokkal tekintettek a TÁMOP-6.1.2/A-09/1-KMR-2009-0007 jelű pályázati támogatás keretein belül megvalósuló egészségre nevelő és életmóddal kapcsolatos szemléletformáló programok megvalósítása elé. Kijelenthetjük, hogy mindkét programmodul eredményesen zárult, a kijelölt célokat a Stresszkezelés -, és az Energia-egyensúly tréningeken is elérték a trénerek, és a résztvevők döntő többsége is hasznosnak ítélte meg a foglalkozásokat.

A stresszkezelés tréning legjelentősebb hozadéka az volt, hogy határozottan fokozódott a résztvevők önismereti, önfejlesztési igénye. A stresszkezelés néhány gyakorlati területére kapott kézzelfogható mentális technikák mellett a résztvevők szubjektív lelki „jólléte” javult, a tréning hatására pozitív életminőség alakult ki, illetve a résztvevők elsajátították az asszertív kommunikációs technikák tudatos alkalmazását. A résztvevők által tapasztalt pozitív változások domino-hatás szerűen a teljes szervezetben elterjednek, ezáltal olyan munkatársak is profitálnak a stressz-kezelés tréningből, akik nem vettek részt a képzésen.

Az Energia-egyensúly tréningsorozaton résztvevő munkatársak az életmód három kitüntetett szegmensének (táplálkozás, testmozgás és lelki feszültségek kezelése) kritikus helyzeteiben „aha-élmény”-szerű változásként élték meg a korábbiaknál sokkal tudatosabb döntés és viselkedés-szabályozás lehetőségét. A kiegyensúlyozott táplálkozás és a rendszeres testmozgás témáiban a csoportok tagjai a gyakorlatban hasznosítható sokrétű információt kaptak, és többségük megértette és alkalmazni kezdte az egyénre szabott, türelmes és         fokozatos változtatás mindennapi gyakorlatát. A résztvevők elsajátították az életmód alakításában, a mindennapok berendezésében megvalósítható tudatosságot, az önismereten alapuló kreatív tervezést. A résztvevők megismerték az ún. „változás köre” elméletet, mely a saját, pozitív, belső motiváció, valamint a mindennapokat átszövő koncentráció kölcsönhatásaként eredményezi a tényleges változást az életmód, illetve a viselkedés bármely területén. A tréningsorozat végére a tréningnek további, járulékos hozamai is lettek a közvetlen célok elérésén túl. Megfogalmazódott a tréning mozgásprogram formájában (gyalogló-kocogó klub) történő továbbvitelének igénye.

Külön örömforrásként szolgált a tréningeken résztvevők számára egymás jobb megismerése, az addig csak folyosón látott munkatársakhoz való közelkerülés. Így a tréningek egyfajta csapatépítő, kohéziónövelő hatást is elértek.”

Közreműködő szervezetek:

Strukturális Alapok Programiroda

Cím: 1055 Budapest, Honvéd u. 20.

Telefon: 301-3100

Fax:  301-3197 

http://www.strapi.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X