Főoldal > ÉV EDZŐJE > A 10 legidegesítőbb edzőtermi szokás

A 10 legidegesítőbb edzőtermi szokás

edzőteremedzőtermi szokáserősítésfogyásfutópadmozgássportsúlyzótréning
0

Írta:

A fülhallgatón keresztül is átüvöltő zene, az edzőtárs sprintje, hogy elorozza előled az egyetlen szabad ellipszis trénert, a virágillatú parfüm, amely belengi az egész öltözőt, és még sorolhatnánk a számtalan edzőtermi szokást, ami téged is biztosan az őrületbe kergetett már legalább egyszer. Összegyűjtöttük a leggyakoribb és a bosszantóbb edzőtermi viselkedéseket.

1. Nem törlöd le a gépeket használat után

Az izzadtságban úszó kondigép nemcsak gusztustalan, hanem igen egészségtelen is. Az edzőtermi berendezésektől számtalan bőrbetegséget elkaphatsz. Gondolj a társaidra, edzés közben használj törölközőt, utána pedig mindig töröld át az eszközöket, az edzőteremben kifejezetten erre a célra bekészített, fertőtlenítő folyadékkal. Akár látható az izzadtság, akár nem, fontos, hogy baktériummentessé tedd a gépet a következő használója számára. Ne feledkezz meg a matrac tisztításáról sem.

2. Kéretlen tanácsokat osztogatsz

Bár biztosan a jó szándék vezérel, amikor tanácsot adsz a melletted edzőnek, nem biztos, hogy szüksége van rá, illetve nem ismered az egészségügyi állapotát és a kondiját sem. Ha nem vagy teremedző, akkor nem a te feladatot kijavítani a gyakorlatok helytelen végzését.

3. Rendszeresen elkésel a csoportos óráról

A késéssel nemcsak tiszteletlenséget mutatsz az edző iránt, illetve megzavarod edzőtársaid már elkezdett óráját, de magadnak is csak kárt okozol. Lemaradsz a nélkülözhetetlen nyújtásról, illetve az edzőt sincs lehetőséged óra előtt tájékoztatni az esetleges egészségügyi gondjaidról.

4. Belemászol mások személyes terébe

Csoportos óra előtt szorosan a másiké mellé teszed le a step padot? A futógépre várva a még edző társaddal szembe állsz meg, és türelmetlenül szuggerálod, hogy fejezze már be az edzést? Az edzések alatt is figyelj mások személyes terére és tartsd tiszteletben azt!

5. Kizárólag az edzőtermi szelfire koncentrálsz

Természetesen megörökítheted az aznapi edzést, vagy épp az alkatodon bekövetkező látványos változást, majd megoszthatod azt ismerőseiddel, de tiszteld a melletted öltözőket, illetve edzőket. A mögötted öltöző biztosan nem akar majd félmeztelenül szerepelni a szelfiden, de edzés közben is zavaró lehet, ha egy egész sorozatot készítesz magadról.

35196148 - sport, bodybuilding, lifestyle and people concept - young man and woman with barbell flexing muscles and making shoulder press lunge in gym

6. Használat után nem rakod vissza az eszközöket

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mikor szerteszét hevernek a dolgok, és emiatt nem tud az utánad következő rendesen elkezdeni edzeni. Mindig szedd le a tárcsákat a rúdról, hiszen a mások feltehetőleg nem azonos erőnlétűek veled, illetve csoportos óra után is rakd vissza a használt eszközöket, hogy a következő csoport a saját igényei szerint vehesse birtokba a termet.

7. Hangosan énekelsz vagy telefonálsz

Bár mindannyian értékeljük, hogy kedvenc dalunk, vagy egy jó ütemű szám szól edzés alatt, és motivál minket, a mellettünk levő rögtönzött koncertjére már nem biztos, hogy kíváncsiak vagyunk. A mobiltelefon használatát pedig minimalizáld, és ne edzés közben panaszkodj hangosan magánéleti dolgaidról.

8. A gépeken ragadsz

Már befejezted a futást, de épp hív a barátod, és úgy érzed, muszáj még a futópadon lefolytatni a vele való beszélgetést? Légy tekintettel másokra, add át az általad már nem használt gépet, és ha feltétlenül szükséges fogadnod a hívást, folytasd le a beszélgetést a teremnek azon a részén, ahol a legkevésbé zavarod a társaid az edzésben.

9. Erős parfümöt használsz

Érthető, hogy jobban kedveled a kedvenc parfümöd, mint az izzadság szagát, de az is lehet, hogy másokat pont a te intenzív illatod zavar. Sok ember érzékeny bizonyos illatokra, és edzés közben eleve mélyebben veszünk levegőt.

10. Másokhoz méregeted magad

Egy kis egészséges versengés még motiváló is lehet, de nem biztos, hogy te leszel a legnépszerűbb a teremben, ha mindenkit látványosan megnézel, esetleg hangos megjegyzésekkel illetsz. Ne felejtsd el, hogy mindenkinek mások az adottságai, más céllal edz, de mindenki az egészsége érdekében teszi azt, ami csak követendő példa lehet mások számára.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

BiotechUSADiaz

Diaz fitt kulisszatitkai

Írta:
0

Csöndör László Diaz nevét már az egész ország ismerheti, hiszen a Fluor Tomival közös Wellhello zenekar elnökeként évek óta a hazai popzene csúcsán ad koncerteket országszerte és ontja magából a jobbnál jobb slágereket.

Kövess Facebook-on!
X