Főoldal > AKTUÁLIS > Így őrzi alakját az ismert táncosnő, Bozsik Yvette!

Így őrzi alakját az ismert táncosnő, Bozsik Yvette!

diétamozgásőszinteségrendszerességtáncosnő
0

Írta: and

Bozsik Yvette neve az évek során egybeforrt a tánccal, ezért nem is meglepő, hogy a táncművész nem diétájával, hanem a rendszeres mozgás fontosságának hangsúlyozásával kezdte a beszélgetést. „A sport, a rendszeres mozgás nagyon fontos, bár én most nem tudom ezt beiktatni a mindennapjaimba, mivel tavaly volt egy sérülésem. Azóta sajnos elég keveset tudok táncolni. Ez […]

Bozsik Yvette neve az évek során egybeforrt a tánccal, ezért nem is meglepő, hogy a táncművész nem diétájával, hanem a rendszeres mozgás fontosságának hangsúlyozásával kezdte a beszélgetést.

„A sport, a rendszeres mozgás nagyon fontos, bár én most nem tudom ezt beiktatni a mindennapjaimba, mivel tavaly volt egy sérülésem. Azóta sajnos elég keveset tudok táncolni. Ez lelkileg sem a legjobb érzés, emellett pár kilót is felszedtem, így most folyamatosan diétázom” – mondta Yvette.

Majd hozzátette, hogy tulajdonképpen egész életében oda kellett figyelnie arra, mit eszik. „Most kevés húst fogyasztok, legfeljebb egy kis hal és csirke kerül a tányéromra. Hús helyett inkább a zöldségekből és gyümölcsökből szedek többet” – fejtette ki.

bozsikcikkozi.jpg ()A táncos-koreográfus igyekszik kerülni a szénhidrátokat, viszont elárulta, hogy a csokoládénak nehezen tud ellenállni. Főleg a tejcsokit és a töltött édességeket szereti, az egészségesebb étcsokoládét nem.

„Ami pedig a rendszerességet illeti, erre sajnos soha nem tudtam figyelni, így ez most sincs másként: a napi háromszori étkezést szerintem ezen a pályán szinte lehetetlen beiktatni” – mondta.

„Nyáron viszont, amikor több időt töltök otthon, a zöldségek és gyümölcsök is a saját bio kertünkből kerülnek az asztalra. Minden ételt ezekből főzünk, ezért akkor rendszeresebben is eszem” – tette hozzá a Cabaret rendezője.

A belső harmónia és az őszinteség nemcsak a magánéletben, hanem a munkája során is fontos Yvette számára. „A színpad kegyetlen hely. Ha valakiben nincs meg a belső szépség, és nem egy pozitív ember, az nem tud ragyogni, hiába szép egyébként első ránézésre” – árulta el.

„Én azt vallom, hogy a pozitív kisugárzás mindenkit széppé tud varázsolni. A darabjaimban sokféle emberrel dolgoztam együtt – mozgássérültekkel, vakokkal, idősebb emberekkel is. Tehát a szépség számomra nem a divatlapok által diktált ideált jelenti, hanem az emberek belső szépségét” – magyarázta.

Yvette szerint a fent említett őszinteség a boldogsággal is szorosan összefügg. „Akkor leszünk boldogabbak, ha a problémákat nem kendőzzük el, hanem őszintén meg tudjuk azokat beszélni. Ez nagyon nehéz, mert az emberek egyre kevésbé őszinték… és önmagunkkal sem könnyű szembe nézni. De szerintem fontos, és meg kell próbálnunk!” – tette hozzá.

Fotó: Rév Marcell


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X