Főoldal > AKTUÁLIS > A Facebook is okozhat depressziót

A Facebook is okozhat depressziót

betegségdepressziófacebookgyermek
0

Írta:

A kutatók abban még nem értenek egyet, hogy ez a veszély az egyébként is depresszióban szenvedő gyerekeket érinti-e, vagy valóban csak a túlzott Facebook-használat idézi elő a betegséget. Az viszont már biztos, hogy orvosi szempontból új megvilágításba kerülnek a közösségi oldalak.    “A Facebook miatti szorongás, az az érzés, hogy nem tudnak megfelelni a netes közösség […]

A kutatók abban még nem értenek egyet, hogy ez a veszély az egyébként is depresszióban szenvedő gyerekeket érinti-e, vagy valóban csak a túlzott Facebook-használat idézi elő a betegséget. Az viszont már biztos, hogy orvosi szempontból új megvilágításba kerülnek a közösségi oldalak.
   
“A Facebook miatti szorongás, az az érzés, hogy nem tudnak megfelelni a netes közösség támasztotta követelményeknek, még az osztálytársaktól való elszigetelődésnél is fájdalmasabb lehet” – mondta Gwenn O’Keeffe gyermekorvos.
  
“A közösségi oldalakon tapasztalt negatív élmények még a való világban átélt kudarcoknál is mélyebb nyomot hagynak” – magyarázta O’Keeffe, az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia közösségi oldalakról szóló új ajánlásának vezető szerzője.
   
A szakemberek a szülőket és a gyermekorvosokat arra ösztönzik, hogy a depresszió megelőzése érdekében beszélgessenek gyermekeikkel a közösségi oldalak használatáról, és a virtuális világban leselkedő veszélyekről.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X