Főoldal > AKTUÁLIS > Ismét anorexiás? Újra fogy a világhírű duci modell!

Ismét anorexiás? Újra fogy a világhírű duci modell!

anorexiaduciegészségmodellmozgás
0

Írta: and

Crystal Renn jó ideig azt hitte, a modellszakmában csak a csont és bőr lányoknak van esélyük. Így amikor 14 évesen felfedezték, keményen fogyókúrázni kezdett, ami az idő múlásával étkezési zavarokat okozott nála: a lány szinte semmit sem evett, ugyanakkor naponta akár nyolc órát is tornázott, hogy tovább fogyjon. „Szinte csak zöldségeken, cukormentes gyümölcszselén és light […]

Crystal Renn jó ideig azt hitte, a modellszakmában csak a csont és bőr lányoknak van esélyük. Így amikor 14 évesen felfedezték, keményen fogyókúrázni kezdett, ami az idő múlásával étkezési zavarokat okozott nála: a lány szinte semmit sem evett, ugyanakkor naponta akár nyolc órát is tornázott, hogy tovább fogyjon.

„Szinte csak zöldségeken, cukormentes gyümölcszselén és light kólán éltem” – vallotta be később a modell, akinél számos egészségügyi panaszt is okozott a koplalás: észrevette, hogy hullik a haja, illetve gyakran elájult a castingokon.

Crystal szerencsére belátta, hogy amennyiben élni akar, nem folytathatja úgy az életét, ahogyan addig. Amikor ez az elhatározás megszületett benne, leült a tévé elé, ahol épp a sztárszakács, Nigella Lawson főzött. A modell ekkor jött rá, milyen remek dolog az evés, az ételek élvezete, és ezek után semmit sem vont meg magától, amit megkívánt.  

crystalcikk.jpg ()A 24 éves Crystalnak ma már eszébe sem jut koplalni, ehelyett inkább az egészséges étrendre szavaz. Ezen kívül lassan a mozgás örömét is újra felfedezte – bár az edzőtermek helyett sokáig inkább a szabadban mozgott: túrázott vagy kutyát sétáltatott. „Sokáig képtelen voltam visszamenni az edzőterembe, mert annyi rossz emléket idézett fel bennem. Erre még nem álltam készen” – mondta egy interjúban.

Manapság a konditermek látogatása sem okoz gondot Crystal számára, a rendszeres mozgásnak köszönhetően pedig már korántsem tekinthető ducinak: a 175 cm magas modell két ruhaméretet fogyott, most 38-40-es holmikat visel.

Ám a gyönyörű modell a rendszeres mozgásnál is fontosabbnak tartja az egészséges testkép és önbizalom megőrzését, valamint a nehezen megtalált lelki harmóniája megtartását – ezekben minden nőnek pozitív példát szeretne mutatni.

Fotó: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X