Főoldal > AKTUÁLIS > Ettől olyan szép és csinos Shodeinde Dorka!

Ettől olyan szép és csinos Shodeinde Dorka!

anyaságénekesnőétrendkarriersportszépségápolás
0

Írta: and

Étkezés és sport „Nagyon szeretek enni, egy időben ez meg is látszott rajtam. Azóta sokkal tudatosabban étkezek, elsősorban zöldségeket, csirkehúst fogyasztok, a zsíros, nehéz ételeket kerülöm” – árulja el Dorka. Fogyókúrázni az énekesnő nem szokott, bár túlzásba se viszi az étkezést. A napi egy-két nagyobb étkezésen kívül csak zöldségeket, gyümölcsöket fogyaszt, és természetesen a csokit […]

Étkezés és sport

„Nagyon szeretek enni, egy időben ez meg is látszott rajtam. Azóta sokkal tudatosabban étkezek, elsősorban zöldségeket, csirkehúst fogyasztok, a zsíros, nehéz ételeket kerülöm” – árulja el Dorka. Fogyókúrázni az énekesnő nem szokott, bár túlzásba se viszi az étkezést. A napi egy-két nagyobb étkezésen kívül csak zöldségeket, gyümölcsöket fogyaszt, és természetesen a csokit sem vonja meg magától. „A csokit nagyon szeretem, nem értek egyet azzal, hogy soha semennyit ne együnk. Nyilván nem kell naponta egy táblát megenni, de kis mennyiségben szerintem megengedhetjük magunknak” – vallja az énekesnő.

dorkacikk.jpg ()Dorkának a terhesség alatt sem kellett görcsösen figyelni az alakjára, sőt, ez az időszak kifejezetten jó hatással volt rá. „Sokszor voltam rosszul a terhesség alatt, így nagyon keveset ettem, főleg csak gyümölcsöket. Emiatt tényleg nagyon lefogytam, és ezt azóta is tudom tartani” – meséli az énekesnő. Nem véletlen tehát, hogy Dorka a szülés után érezte magát igazán vonzónak. „Szülést követően jött meg az önbizalmam, mindenki dicsért, hogy milyen jól nézek ki. Amikor magamra néztem, rájöttem, hogy tényleg” – meséli nevetve.

Dorka tehát most érzi, hogy igazán elégedett önmagával. „Mint mindenkinek, természetesen nekem is vannak olyan területek, amikkel nem vagyok elégedett, de nagyon fontos, hogy az ember elfogadja önmagát. Ez ugyanis kisugárzik, és emiatt fognak szépnek látni mások is. Ha szorong az ember, akkor környezete is úgy fog viszonyulni hozzá” – véli az énekesnő.

A szerencsés testalkat mellett Dorka igyekszik a sportot is beiktatni mindennapjaiba. „Nem nagyon sportoltam, a gimiben még fociztam, de aztán ez abbamaradt. Most az esti futást szeretném rendszeresíteni” – mondja. A színpadi fellépések azonban komoly erőnlétet kívánnak az énekesnőtől, aki emiatt edzőterembe is rendszeresen jár a megfelelő kondi eléréséhez.

A sportot egyébként kislánya életébe is szeretné majd beépíteni. „Bízom benne, hogy Liza örökölte az afrikaiakra jellemző szerencsés géneket és testalkatot, de azért szeretném, ha a kislányom számára is fontos lenne a sport.”

Az egyensúly megtalálása

Saját bevallása szerint Dorka azon kevés szerencsések közé tartozik, akiknek sikerült megtalálniuk a kényes egyensúlyt az anyaság és a karrier között. Kislánya születése egybeesett a tehetségkutató egyébként is kimerítő időszakával, és Dorka számára azóta sincs megállás. A számtalan fellépés mellett nem egyszerű időt szakítani egy kisbabára, az énekesnő azonban igyekszik megtalálni az arany középutat. „Az elején nagyon nehéz volt összeegyeztetni a kettőt, de ahogy telt az idő, megedződtem” – vallja Dorka, aki azóta – némi szülői segítséggel – ügyesen szervezi meg az életét a fellépések és kislánya között.

„Van egy határidőnaplóm, amiben szinte minden percemet beosztom, különben valóban szétesik az ember” – mondja. Mivel a fellépések inkább hétvégére koncentrálódnak, a hét nagy részét Dorka a kislányával tudja tölteni. „Néha eljárok bulizni is a barátaimmal, de amikor hazamegyek a kislányomhoz, akkor is rengeteg plusz energiát és inspirációt kapok” – meséli az énekesnő. „A színpadon is akkor tudok 100%-osan teljesíteni, ha eszembe jut, hogy milyen jót játszottunk otthon Lizával.”

A részletek fontossága

Dorka őszinte lelkesedéssel mesél szépségápolási szokásairól is, hiszen egészen kislány korától kezdve szeret sminkelni. „Már 12 évesen is szívesen sminkeltem magam, bár most, hogy a színpadon annyi smink van az emberen, a hétköznapokban inkább arra vágyom, hogy csak úgy legyek, ahogy vagyok” – mondja Dorka. Az énekesnő azonban ettől függetlenül is fontosnak tartja, hogy odafigyeljen magára, és ha csak visszafogottan is, de némi sminket mindig viseljen. „Nem szeretek úgy kilépni, hogy nincs rajtam semmi, legalább szempillaspirál vagy szájfény. Fontosnak tartom a sminket, szerintem az a nő része. Bármennyire is fontos a természetesség, ezt a természetességet is ki kell hangsúlyozni” – véli az énekesnő.

Dorka szerint a részleteken múlik minden, hiszen ezekből áll össze az egész. Ilyen fontos részlet például az ápolt, szép köröm. „Igazából a körmeim sosem érdekeltek, de most, hogy színpadon, kamerák előtt szerepelek, sokkal többet törődök magammal, és fontos, hogy ápolt legyek.”
Az énekesnő szerint azonban a legfontosabb, hogy az ember belülről szépnek érezze magát. Azt javasolja tehát, hogy fogadjuk el önmagunkat, mert az igazi szépség belülről fakad, melyet aztán külsőnkkel hangsúlyozhatunk és emelhetünk ki. 

Érd el te is hatékonyabban a célodat, és felejtsd el derekadra tekert strandtörülközőt!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X