Főoldal > AKTUÁLIS > Kicsi, zöld és az egyik legegészségesebb zöldségféle – mi az?

Kicsi, zöld és az egyik legegészségesebb zöldségféle – mi az?

csemegeuborkaegészségreceptzöldség
0

Írta:

Az uborkáról talán kevesen tudják, hogy sokáig mérgezőnek tartották.  Egyes források szerint Afrikából származik, más adatok szerint pedig Dél-Kelet-Ázsiából. Egy biztos, amióta felfedezte magának az emberiség az uborkát, örömmel fogyasztjuk, elsősorban nyersen, különböző formában elkészített salátaként, vagy hideg uborkalevesként, de változatosan konzerválva is. Mindemellett sikeresen méregtelenítünk az uborka levével, karikákra vágva arcpakolásként is használjuk, hiszen […]

Az uborkáról talán kevesen tudják, hogy sokáig mérgezőnek tartották.  Egyes források szerint Afrikából származik, más adatok szerint pedig Dél-Kelet-Ázsiából. Egy biztos, amióta felfedezte magának az emberiség az uborkát, örömmel fogyasztjuk, elsősorban nyersen, különböző formában elkészített salátaként, vagy hideg uborkalevesként, de változatosan konzerválva is. Mindemellett sikeresen méregtelenítünk az uborka levével, karikákra vágva arcpakolásként is használjuk, hiszen szépítő és kozmetikai hatása is közismert, de gyógyíthatunk rovarcsípést, napégést is a hűsítő hatású uborka lével, vagy péppel.

ubicikk.jpg ()Csemegeuborka

Már az elnevezés is sokat ígér, hiszen jelzi, csemegéről, igazi finomságról van szó. Az uborkái közül ebbe a kategóriába a legapróbbak kerülnek be, az igazi csemegeuborka 3-6cm, de találkozhatunk 5-8 cm-es, vagy akár 6-9 cm-es csemegeuborkákkal is. A vállalkozó szellemű háziasszonyok közül sokan próbálkoznak szezonról szezonra azzal, hogy saját recept alapján teszik el télire a család betevő uborkáját, de sokkal többen vannak, akik az uborkakészítés professzionális mesterei mellett teszik le voksukat. A csemegeuborka rajongók számára jó hírünk van: már kaphatóak a Bonduelle megújult termékei, amelyek igazán friss, hibátlan alapanyagokból készülnek, a közkedvelt ízesítések alapján több változatban is.

A ropogós, apró uborkákat hazai termesztőktől vásárolja a cég, a feldolgozásnál pedig ügyelnek arra, hogy a minőség meg is maradjon, és az üvegből kivéve is formás, harapnivaló finomságokkal találkozzon a fogyasztó. A megújult uborkacsalád gondol azokra is, akik állandó harcban állnak a mérleggel, számukra illetve minden egészségtudatos vásárló számára is elkészült a hozzáadott cukor nélkül készült változat is, hiszen a többi fűszer, a kapor, a mustármag, a só, az ecet, a csípős változatban pedig a pepperoni éppen elég „lelket” lehel a csemege uborkába. A termékeket szokott lelőhelyükön vásárolhatjuk meg, de a játékos kedvűek figyelmébe ajánljuk a www.uborkafarm.com oldalt is, ahol jópofa játékkal ezúttal online vásárlási kuponokhoz, és egyéb értékes ajándékhoz is juthatnak.

A csemegeuborka felhasználásával kapcsolatban pedig itt az idő eloszlatni egy tévhitet: nemcsak savanyúságként, húsételek mellé, vagy hidegtálakon fogyasztható, hanem remek fogások alkotóelemeként is gondolkodhatunk uborkában. Kedvcsinálónak íme itt két recept, amelynek remek ízt ad a ropogós finom csemegeuborka.

ubicikkketto.jpg ()Füstöltlazacos szendvicskrém

Kitűnő vendégváró falatokat varázsolhatunk néhány perc alatt, ha bevásárlókosarunkba kerül némi füstölt lazac, tejszínes tormakrém, a hűtőből pedig elővesszük a Bonduelle csemegeuborkát. A lazacot vékony csíkokra, a csemegeuborkát pedig apró kockákra vágjuk. Néhány kanál tejszínes tormával krémesítjük, esetleg néhány kanál tejföllel lazíthatjuk a csípősséget, ha lágyabb ízeket kedvelünk. Pár csepp citromlével ízesítjük, és kész is. Sós kekszekre kanalazva tálaljuk.

Színpompás currys csirke

A csirkemellet ujjnyi vastag kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd forró olajon kissé megpirítjuk. Hozzáadunk 2 szál karikára vágott, kissé előfőzött sárgarépát (vagy konzerv bébirépát), 1 kis doboz felkockázott ananászkonzervet, (mehet bele a leve is), és egy kis tálkányi (10-12 db) karikára vágott Bonduelle csemegeuborkát. Kevés alaplével felöntjük, curryporral fűszerezzük, és hagyjuk fedő alatt párolódni, amíg a zöldségek és a hús íze kissé összeérik. Főzőtejszínnel krémesítjük, egy evőkanálnyi lisztet, vagy étkezési keményítőt is adhatunk hozzá, így igazán krémes és selymes lesz a szósz. Párolt rizzsel tálaljuk.

Érd el te is hatékonyabban a célodat, és felejtsd el derekadra tekert strandtörülközőt!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X