Főoldal > AKTUÁLIS > Magyar díjazott a rangos nemzetközi divatversenyen

Magyar díjazott a rangos nemzetközi divatversenyen

divatterveződivatversenykollekciómagyar
0

Írta:

A kezdeményezés, miszerint egy nagyszabású divatshow és verseny keretében lehetőséget és bemutatkozási fórumot kapnak a divattervező szakma fiatal tehetségei, még 1993-ban indult. A bemutatót jelenlegi formájában 2002 óta rendezik meg a türingiai Apoldában, Németország textiliparának központjában, mely kiemelkedő szerepet tölt be az európai divatszakma életében. A divatbemutató remek bemutatkozási lehetőségnek bizonyult Kele Ildikó, a MOME-n […]

A kezdeményezés, miszerint egy nagyszabású divatshow és verseny keretében lehetőséget és bemutatkozási fórumot kapnak a divattervező szakma fiatal tehetségei, még 1993-ban indult. A bemutatót jelenlegi formájában 2002 óta rendezik meg a türingiai Apoldában, Németország textiliparának központjában, mely kiemelkedő szerepet tölt be az európai divatszakma életében.

A divatbemutató remek bemutatkozási lehetőségnek bizonyult Kele Ildikó, a MOME-n tavaly végzett textiltervező számára, ugyanis az Apolda European Design Award szakmai zsűrije a harmadik hellyel és 5000 eurós pénznyereménnyel díjazta. Iris von Armin zsűrielnök, és számos divatszerkesztő mellett olyan nagy divatmárkák vezető tervezői is részt vettek a zsűrizésben, mint a Hugo Boss Black Menswear, Akris, Allude, Bogner, St. Emile, s. Oliver és a Vögele.

divattervcikk.jpg ()„Az Apolda European Design Award kivételes lehetőséget adott a külföldi bemutatkozásra. Nagyon boldog vagyok, hogy első külföldi megmérettetésemről ezzel az előkelő díjjal térhettem haza. Az elismeréssel járó pénznyereménnyel kicsit közelebb kerültem a saját márkáról szövögetett álmaimhoz” – mondta el Kele Ildikó.

Ildikó kollekciójának az „Egyszer volt, hol nem volt…” címet adta, hiszen elkészítéséhez inspirációt a Magyar népmesék sorozatból merített. A mesék képi világa, szimbólum-, motívum- és formakincse a népművészetnek már egy képzőművészeti szemlélettel átfogalmazott esszenciájaként köszönnek vissza az elkészült ruhákban. A kollekció elkészítését gondos tanulmányozás és felkészülés előzte meg. Ildikó tapasztalatait első kézből, a mesék készítőitől, a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban szerezhette meg.

„A magyar népmesék az animáció segítségével hömpölyögve, ragyogva, szikrázva, cikázva kelnek életre. Rájöttem, hogy a kötött kelme és a vele való kísérletezés különböző anyagmanipulációs technikákon keresztül lehetővé teszi számomra, hogy ezt a kedves, mesés világot a saját szűrőmön áteresztve ruhák formájában megjelenítsem” – tette hozzá Ildikó.

Ildikó nemzetközi sikereit már olyan hazai elismerések is megelőzték, mint a 2009-es győzelem a Fővárosi Nagycirkusz jelmezversenyén. Szakmai tapasztalatát olyan elismert tervezőknél szerezte, mint az Eclectick, Anh Tuan és Nanushka.

Forrás: Apolda European Design Award

Érd el te is hatékonyabban a célodat, és felejtsd el derekadra tekert strandtörülközőt!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X