Főoldal > AKTUÁLIS > Mozdulj ki otthonról! Nem fogsz unatkozni!

Mozdulj ki otthonról! Nem fogsz unatkozni!

bazárkirakodóvásárkönyvfesztiválprogramajánlótáncfesztivál
0

Írta: and

Goubázz kedvedre A vásári hangulat kedvelőinek igazi csemegét kínál a március 27-től kezdődő kirakodóvásár, a Gouba, azaz Gozsdu Bazár.  A Király utcai kapuk most újra megnyílnak, ahol hasonlóan a londoni Portobello Market-hez, a római Via Margutta-hoz, vagy a tel avivi Shuk HaCarmel-hez hazai designerek, kéz-és iparművesek, régiségkereskedők kínálják egyedi portékáikat. A „szinte sehol (másutt) nem […]

Goubázz kedvedre

A vásári hangulat kedvelőinek igazi csemegét kínál a március 27-től kezdődő kirakodóvásár, a Gouba, azaz Gozsdu Bazár.  A Király utcai kapuk most újra megnyílnak, ahol hasonlóan a londoni Portobello Market-hez, a római Via Margutta-hoz, vagy a tel avivi Shuk HaCarmel-hez hazai designerek, kéz-és iparművesek, régiségkereskedők kínálják egyedi portékáikat.

prog3.jpg ()A „szinte sehol (másutt) nem kapható” termékekből itt rengeteg érdekes tárgyra bukkanhatsz, legyen szó amorf játéknyúlról, extravagáns ruháról, szecessziós szoborról, vagy egy égszínkék nemezkalapról.

A bazárba zárt forgatagot utcazenészek, mutatványosok és állandó kiállítások teszik idén még színesebbé. Kóstold meg a helyben sütött, frissen készült chipset, az új olasz finomságot, a Piadina-t vagy a mennyei ízű sajtokat és sonkákat. 

A rendezvény minden vasárnap, délelőtt 10-től este 7-ig ingyenesen látogatható, az aktuális programokat megtalálhatod a http://www.gouba.hu/ oldalán.

Wellness Cafe tipp:
Vedd fel a ritmust és vásárolj különleges hangszereket, tanulj meg léggömbből állatot készíteni, gyöngyöt fűzni vagy gyékényt fonni.

Könyv, könyv, könyv

Ha kedveled a kortárs irodalmat és meg ismerkednél a szomszédos országok tehetséges szerzőivel, látogass el április 14 és 17. között a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra, amely idén 18 alkalommal kerül megrendezésre a Millenáris területén.

A közel 50 ezer kötet és több száz újdonság között bepillantást nyerhetsz az Európai Unió országainak irodalmi életébe és számos író-olvasó találkozón, kerekasztal-beszélgetésen, koncerten, színházi bemutatón vagy kiállításon is részt vehetsz.  A fesztivál egyben az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja is, ahol megismerheted az Unió kortárs prózaíróit. Bővebb információk a programról: http://www.bookfestival.hu

prog2.jpg ()

Ünnepeld a táncot

Számos külföldi társulat valamint hazai együttesek műsorával is találkozhatsz az április 20-ától kezdődő Budapest Táncfesztiválon. A gazdag programok mellett a rendezvény azt is bemutatja, hol tart ma a magyar táncművészet és hogyan integrálódunk a nemzetközi kulturális vérkeringésbe.

Érdemes ellátogatnod a lélegzetelállító Shen Wei Dance Arts (USA), Frenák Pál, a kortárs finn Tommi Kitti&Co társulat vagy a Szegedi Kortárs Balett vendégjátékára. A programokról itt tájékozódhatsz: http://www.budapesttancfesztival.hu/


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X