Főoldal > AKTUÁLIS > 2. RehabCritical Mass – Felvonulás a fogyatékossággal élőkért

2. RehabCritical Mass – Felvonulás a fogyatékossággal élőkért

felvonulásfogyatékosságfogyatékossággal élőkprogramprogramajánlóRehabCritical Mass
0

Írta:

A nagy sikerrel megrendezett őszi vonuláshoz hasonlóan, különböző fogyatékossággal élő – mozg

A nagy sikerrel megrendezett őszi vonuláshoz hasonlóan, különböző fogyatékossággal élő – mozgásukban, látásukban, hallásukban, beszédükben, értelmükben vagy mentálisan akadályozott – embereket és „ép” barátaikat várja a RehabCritical Mass mozgalom május 17.-én vasárnap kora délutántól a Clark Ádám térre.

15 óráig családi programok, érzékenyítő foglalkozások és piknikhez hasonló hangulat, közös örömünnep várja a gyülekezőket. A résztvevők a „0 kilométerkőtől” induló felvonulással szeretnék felhívni az emberek figyelmét a fogyatékossággal élő emberek társadalmi kirekesztésére, azokra a súlyos problémákra és hiányosságokra, melyek haladéktalan megoldást igényelnek:

·     Akadálymentesítés

·     Integráció, inklúzív oktatás

·     Rehabilitáció

·     Támogatószolgálat tovább fejlesztése, kiépítése 0-24 óráig

·     Kitagolás, a tömegintézmények helyett lakóotthonok

·     Munkalehetőségek biztosítása, védett munkahelyek

·     Ápolási díj, a nevelők számára megfelelő juttatás

rehabcritical2.jpg ()

Csak néhány téma, melyben a fogyatékkal élők közössége egyenlő bánásmódot és az egyenlő esélyek megteremtését szeretné elérni. A rendezvényen – többek között – mozgássérültek, siketek és vakok szeretnének segíteni a hétköznapi emberek számára abban, hogy jobban megértsék, átérezzék a fogyatékkal élők nehézségeit. A szervezők tudják, hogy a magyar társadalom szolidáris a fogyatékkal élő emberekkel, de ahhoz, hogy érezhető változás induljon el, még szorosabb összefogásra van szükség a rászorultak és az ép emberek között.

A felvonulás az Erzsébet téren zárul, ahol színes kulturális programokkal várják mindazokat, akik egyetértenek abban, hogy a fogyatékossággal élők megkülönböztetését és kirekesztését váltsa fel a befogadás és a sokszínűség.

AKADÁLYMENTES, GYEREKBARÁT esemény!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X