Főoldal > AKTUÁLIS > Agyserkentő tippek Béres Alexandrától

Agyserkentő tippek Béres Alexandrától

agyserkentésétrendgyakorlatkoncentrációmozgás
0

Írta:

Béres Alexandra agyserkentő mozgástippjeivel felpöröghetsz, akár diák vagy, akár dolgozol, könnyen használhatod őket! Állj fejen otthon a falnál fél percig, mielőtt elindulnál otthonról! A vér így az agyadba tódul, ez pedig serkenti a gondolkodásod. Dolgozatírás vagy prezentáció előtt, behajlított lábakkal ülésből vagy állásból hajolj előre, és fogd meg a bokád, és maradj így 20 számolásig! […]

Béres Alexandra agyserkentő mozgástippjeivel felpöröghetsz, akár diák vagy, akár dolgozol, könnyen használhatod őket!

  1. Állj fejen otthon a falnál fél percig, mielőtt elindulnál otthonról! A vér így az agyadba tódul, ez pedig serkenti a gondolkodásod.
  2. Dolgozatírás vagy prezentáció előtt, behajlított lábakkal ülésből vagy állásból hajolj előre, és fogd meg a bokád, és maradj így 20 számolásig! Ez segíti az agyban a véráramlást.
  3. Lélegezz mélyen háromszor, miközben a kezedet a magasba emeled! Ezek a mozdulatok szintén oxigént juttatnak az agyadba, és segítik a feszültség levezetését.
  4. Kérdd meg a padtársadat, kollégádat, hogy könnyedén masszírozza meg a vállad! Ez segít leküzdeni a legelőször a vállad izomtónusainál jelentkező feszültséget.
  5. Végül egy gyors izomátmozgató tipp, mely beindítja a vérkeringést, és így serkenti az agyat: végezz 5-5 váll- majd karkörzést előre és hátra, majd 10 térdhajlítást és nyújtást, végül pedig érintsd meg 10-szer a talajt.

alexandra2.jpg ()  

Gondolatébresztő étrendtippek Antal Emesétől, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnökétől:

  1. Szabadítsd fel gyorsan energiáit aszalt gyümölcsökkel.
  2. Őrizd meg szellemi frissességét olajos magvakkal.
  3. Tartsd egyensúlyban energiaszinted teljes kiőrlésű, magvas péksütemények és idényjellegű friss vagy mirelit zöldségek fogyasztásával.
  4. Fogyassz heti kétszer-háromszor tengeri halat vagy busát. Ezek omega-3 tartalmuk révén hozzájárulhatnak az agyműködés fokozásához, segítenek a stressz kezelésében és az agysejtek regenerálásában.
  5. Küzdd le a figyelemzavart napi négy-ötszöri színes táplálkozással: zöldségek és gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonák, hüvelyesek, zsírszegény tejtermékek és húsok fogyasztásával.

Forrás: Nestlé


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X